Categories Zdrava ishrana, ZDRAVLJE

Recite NE slatkišima – učinite nešto dobro za svoje telo

Izazivač brojnih bolesti modernog doba, upravo je, mnogima omiljeni šećer. Posebno je ženama teško da se odreknu najdražih slatkih iskušenja. Sa druge strane nutricionisti tvrde, da bi se u našem telu dogodile brojne promene, ako bismo prestali da konzumiramo šećer.

Osim što nas goji, šećer povećava rizik od dijabetesa i drugih kardiovaskularnih oboljenja. Istraživanja su pokazala da šećer ima i velikog uticaja na starenje, pa da je jedan od glavnih krivaca za pojavu velikog broja bora.

Iako je sasstavni deo gotovo svih namirnica, koje sa uživanjem jedemo, šećer je potpuno nepotreban i beskoristan našem organizmu.

Ukoliko svakodnevno jedete šećer, možete stvoriti zavisnost od ove namirnice, pa bi nagli prestanak konzumiranja šećera, mogao dovesti do preznajanja, drhtavice, pa čak i nesvestice. Pa ipak, ako ste zaista rešeni da izbacite šećer iz ishrane, potrebno je samo malo motivacije. Kada osetite energetski pad, možete uvek potražiti prirodnu zamenu za slatkiše i počastiti sebe omiljenom voćkom.

Promene na vašem telu videćete relativno brzo. Koža će vam biti čista i blistava, ten jednačit, a telo će posle mesec dana bez šećera početi da menja oblik i otpušta suvišne kilograme.

Uz to, odlučnim odustajanjem od omiljenih poroka – slatkiša, znatno ćete poboljšati svoje zdravlje i smanjićete rizik od mnogih bolesti.

Pročitajte i…3 mita o glutenu u koja ne treba verovati

Foto: GettyImages

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA