Šenen Doerti i njena borba sa kancerom: Objavila iskrene fotografije povodom meseca borbe protiv raka dojke

by | 11 oktobra, 2021
Šenen Doerti i borba sa kancerom

Šenen Doerti i njena borba sa kancerom traje već dugo….

Glumica Šenen Doerti, zvezda serije Beveri Hils, otvoreno priča o svom zdravstvenom stanju, a sada je, povodom meseca borbe protiv raka dojke, objavila posebno iskrene fotografije. Ona se nada da će, svojom pričom, pomoći i drugima koji trenutno vode ovu bitku.

Glumica je odlučila da podeli needitovane fotografije na svom Instagram profilu. Inače, Šenen je rad dojke prvi put otkriven 2015. godine. Lečenje je trajalo dve godine i nakon toga bolest se povukla. Međutim, u februaru 2020. ponovo joj je dijagnostikovan rak dojke, u četvrtom stadijumu.

Volela bih da podelim svoje putovanje, od prve do druge dijagnoze. Da li je ono što delim lepo i pozitivno? NIJE, ali je istinito i nadam se da ću, deleći ovo, pomoći svima da se bolje edukuju i upoznaju sa kancerom, napisala je Šenen.

Šenen Doerti i njena borba sa kancerom

Na jednoj fotografiji, vidi se sa krvavom maramicom koju je stavila u nos. Druga fotografija pokazuje glumicu u pidžami, kako se odmara. Dodala je da se nada da će ohrabriti žene da idu na mamografiju i redovne preglede, da će im pomoći da pobede strah i da se suoče sa svim što ih čeka.

Šenen je saznala da ima kancer 2015. godione, a dve godine kasnije objavila je da se nalazi u fazi remisije (rak se smanjio ili je prestao da se širi). Ipak, početkom prošle godine, glumica je potvrdila da se kancer vratio.

Pročitajte i… Rak dojke – 5 najopasnijih faktora na koje sami utičemo

Krv mi je curila iz nosa tokom hemioterapije. Nisam sigurna da li to iko očekuje. Isto tako, bila sam i više nego umorna. Podižem si raspoloženje oblačeći smešne pidžame koje mi poklanja prijateljica Kristi. Da li me zaista uveseljavaju? Da!!! Lol! Izgledam presmešno i zadovoljna sam što usred ove situacije ipak uspevam da se smejem sama sebi, poručila je.

Za kraj, glumica je otkrila i kako uspeva da ostane pribrana.

Humor mi je pomogao da prevaziđem stvari za koje nisam ni mogla da zamislim da ću uspeti. Nadam se da će svi pronaći humor i u nemogućem.

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Svake godine oko 4.600 žena oboli, a dok ih 1.600 premine od ove bolesti.

Stručnjaci savetuju da žene preko 40 godina idu na skrining mamografske preglede svake godine (na svake tri, maksimum), dok se ženama od 30. godine savetuje ultrazvuk svake godine.

lepotaizdravlje.rs Neilson Barnard / Staff/ Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.