Humanitarna akcija! Pozovi, Pomozi: „Za svako dete, nada“

by | 8 decembra, 2016

Beograd, 7. decembar 2016. – UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Prvom televizijom, organizuje emisiju Teleton 13. decembra 2016. u okviru proslave 70 godina postojanja i rada UNICEF-a. Teleton pod nazivom „Za svako dete, nada“ organizuje se sa ciljem da se prikupe sredstva za podršku najugroženijoj deci i njihovim porodicama u Srbiji.

Foto: Promo

Foto: Promo

UNICEF već 70 godina neumorno radi za decu – od distribucije spasonosne humanitarne pomoći posle Drugog svetskog rata, do pomoći koju je UNICEF obezbedio za decu i porodice za vreme poplava 2014. godine. Ova podrška je potrebna sada više nego ikada, jer stanoviništvo u Srbiji je sve starije, ima samo 1,2 miliona dece. Zato su deca najvredniji kapital. Potrebna im je sva naša pažnja i podrška da bi bila zdrava, obrazovana i zaštićena od zanemarivanja i nasilja.

Zbog lošeg zdravlja i ishrane, kao i neadekvatnih uslova za učenje koji ne obezbeđuju adekvatnu stimulaciju i negu, u Srbiji danas isuviše dece ne uspeva da razvije svoje sposobnosti za učenje, kasnije polaze u školu, ne postižu dobre rezultate u školi, i ne ostvaruju svoje pune potencijale. Zbog siromaštva i nasilja, previše dece je odvojeno od svojih porodica. Razdvajanje porodica često se dešava zbog toga što roditelji nemaju pristup podršci koja im je potrebna da se brinu o svojoj deci. Ovo mora odmah da se promeni.

UNICEF radi na tome da potrebe dece postanu prioritet. UNICEF radi sa socijalnim radnicima da podrži i ojača porodice i tako spreči njihovo razdvajanje, kao i da se podrži ponovno spajanje porodica kada god je to moguće. Radi i sa vaspitačima kako bi se deci obezbedio pristup predškolskom obrazovanju. Daje podršku zdravstvenim radnicima da bi oni mogli da pomognu majkama i novorođenoj deci, kao i da bi deca sa smetnjama u razvoju dobijla podršku koja im je potrebna.

„Radimo na tome da bismo sve ovo i ostvarili, ali nam je potrebna podrška i naših građana. Pozivam sve ljude koji su spremni da pomognu, pojedince i kompanije, da nas podrže tokom Teletona koji organizujemo u saradnji sa Prvom televizijom. Zajedno možemo da pružimo nadu svakom detetu“, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Interesantni prilozi o radu UNICEF-a u svetu i Srbiji, video-uključenja, muzički nastupi, skečevi, intervjui sa više od 60 učesnika i brojna druga iznenađenja ispuniće uzbudljiv dvočasovni program Teletona. „Radujem se što ćemo ponovo organizovati veliki humanitarni događaj u kojem ćemo, ovog puta, pomoći najmlađima. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili saradnju sa UNICEF-om u organizaciji Teletona koji ima jedan plemenit cilj – da se poboljša kvalitet života dece. Prva ima bogato iskustvo u organizaciji ovako zahtevnih televizijskih formata i sve svoje kapacitete, u saradnji sa UNICEF-om i poznatim ličnostima, stavićemo u funkciju ovog cilja. Tokom emisije gledaoci će u svakom času moći direktno da se uključe u naš studio, razgovaraju sa javnim ličnostima i upute donacije za podršku programima UNICEF-a za rani razvoj deteta. Biće uzbudljivo, zabavno i emotivno. Prva televizija prepoznata je kao izuzetno društveno odgovorna medijska kuća i svoj uticaj smo uvek koristili pre svega za dobrobit građana. Doneli smo osmeh, nadu i sreću u mnoge domove, i to je naša najveća nagrada“, rekla je Manja Grčić, generalna direktorka Antena grupe i pozvala gledaoce da se uključe u ovaj humanitarni maraton.

Za Teleton nisu potrebne ulaznice. Najbolja mesta su ispred TV ekrana.

4 reagovanja na “Humanitarna akcija! Pozovi, Pomozi: „Za svako dete, nada“”

 1. Zora kaže:

  Cast je biti deo jedne ovakve akcije. Pozovimo i pomozimo…

 2. Biljana P. kaže:

  Teleton je divna akcija kojoj mnoge poznate licnosti daju svoju podrsku, a mi smo tu da zovemo i tako pomognemo.

 3. Ivana Milenkovic kaže:

  Deca su stvarno nase najvece blago, ne kaze se bez razloga da na mladjima svet ostaje. Skoro sam dosla do saznanja da na godisnjem nivou iz nase zemlje nestane oko stotine dece. To je zastrasujuc i alarmantan podatak kome moramo da poklonimo ogomnu paznju.
  Unicefu svaka cast, velika podrska njihovom radu.

 4. Ivana kaže:

  Vrednost jednog drustva ogleda se u njegovom odnosu prema najmladjima i najstarijima. Pokazimo da smo humana nacija koja brine o deci, njihovom zdravlju i obrazovanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.