Categories ZDRAVLJE

Ugljeni hidrati: Da li ih treba potpuno izbaciti iz ishrane?

Kada god se povede razgovor o efikasnom gubljenju telesne težine, prvo što čujemo je: “Izbaci ugljene hidrate!”. Da li ugljeni hidrati stvarno predstavljaju najveći izvor gojaznosti i da li ih treba u potpunosti isključiti iz ishrane? Odgovor je ne!

Da bi naše telo funkcionisalo potrebno je da u njega unosimo: ugljene hidrate (kao  izvor energije), masti (da biste ostali siti) i proteine (za kvalitet mišića).

Dakle, nisu ugljeni hidrati ti koji su uticali na povećanje naših kilograma, već je to posledica našeg dnevnog unosa kalorija. Ako jedete mnogo više kalorija, nego što ih  trošite, jednostavno ćete dobiti na težini.

@pamelasalzman

Zapravo, ishrana koja sadrži i proteine i zdrave masti i kvalitetne ugljene hidrate pre će vas dovesti do željenog gubitka kilograma, nego da izaberete samo jednu grupu namirnica na kojoj ćete bazirati svoju ishranu.  Tačno je da u toku vaše dijete, fokus treba da bude na proteinima, kako bi telo moglo efikasno da sagoreva masti, ali to ne znači da treba izbaciti zdrave masti i ugljene hidrate iz ishrane.

Da biste uspešno smršali, potrebno je da unesene kalorije i potrošite, zato ne zaboravite na trening!

Pročitajte i…Istraživanje otkrilo: 3 navike za efikasno gubljenje kilograma

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA