Napravite red u kuhinji – Šest saveta da sve bude na svom mestu

by | 14 oktobra, 2020
Uredna kuhinja

Dobra organizacija čuva živce, ali i vreme. Ako ste nezadovoljni svojom kuhinjom i ne znate gde se šta nalazi, vreme je da otkrijete cake koje će to promeniti. Uz minimalna ulaganja u staklene tegle i plastične kutije, vaša kuhinja biće uredna i funkcionalna.

Providne kutije za čuvanje 
Radne elemente ispunite kutijama u kojima ćete držati  kućna pomagala i ono što pravi gužvu. Na nedostupnim mestima poput gornjih polica držite stvari koje najređe koristite. Uskršnje činije, novogodišnje tacne, salvete sa rođendanskim motivima i sve ono što se koristi sezonski, ne treba da zauzima mesto na policama koje svakodnevno koristite.

Žičani držači za začine i druge sitnice
Ako kuburite sa slobodnim prostorom, nabavite žičane držače koje ćete staviti ispod police ili okačiti o vrata ormarića. U zavisnosti od veličine, u njima možete čuvati različite stvari, npr. šoljice za kafu, začine u flašicama, kuhinjske krpe. Dodatni plus je to što se držači ne vide dok ne otvorite ormarić, pa samim tim ne narušavaju izgled kuhinje.

Razvrstavanje
Neka u jednoj fioci stoje šerpe i tiganji, u drugoj plastične činije, a u trećoj mikser, toster i ostali električni aparati. Jedan od najboljih načina da dovedete kuhinju u red je razvrstavanje onoga što se u njoj nalazi. Ako je vaša porodica višečlana, iznad fioka napišite koje stvari se u njoj nalaze. Tako ćete izbeći nerviranje ako vam neko istumba ono što ste dugo i pažljivo ređali. (Pročitaj: Pet trikova za besprekorno organizovan garderober)

Uredna kuhinja

Šerpe i tiganje možete okačiti o metalne kukice i buće vam na dohvat ruke

Uredna kuhinja čuva živce

Magnet za frižider
Koliko puta se desilo da odete u nabavku i onda zaboravite da kupite polovinu stvari? Da se to ne bi ponovilo, na frižideru držite spisak za kupovinu i dopunjavajte ga čim primetite da nešto nedostaje. Magnetić na frižideru će obezbediti da uvek znate gde se nalazi spisak potrepština.

Staklene tegle
U velikim staklenim teglama držite pirinač, testeninu, žitarice i sve ostalo što često koristite. Tegle treba da stoje u visini očiju, zaštićene od direktne svetlosti. Jednu policu namenite teglama sa suvim, praškastim proizvodima. Neka tu stoje palenta, griz, brašno, kafa… Na višu policu poređajte nenačete tegle sa zimnicom, džemove, med, ajvar, kao i konzerve…

Plastične gajbice za povrće
Za čuvanje svežeg voća i povrća najpraktičnija je konstrukcija su plastičnim gajbicama. Zahvaljujući točkićima, lako je možete premestiti na terasu ili uneti u kuću onda kada je to zbog vremenskih uslova potrebno. (Pročitaj: Ne odustajte od prelepih ukusa i mirisa: Saveti za gajenje začina u kuhinji)

Uredna kuhinja

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.