Vantelesna oplodnja je važna: Očekuje nas treći međunarodni Festival potpomognute oplodnje (2. i 3. oktobar)

by | 22 septembra, 2021
Vantelesna oplodnja je važna

Vantelesna oplodnja je važna! Sa željom da naglasi značaj vantelesne oplodnje, udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje Međunarodni Festival potpomognute oplodnje u Srbiji, ove godine pod sloganom: Zato što je važno.

Kada i gde

Festival će biti otvoren 2. i 3. oktobra od 10 do 20 časova (subota i nedelja) i ulaz je za sve posetioce potpuno besplatan. Uz pridržavanje svih mera protiv Covida-19, oba dana festival će se održavati u Envoy Conference sali, u Beogradu, ul. Gospodar Jevremova 47.

Ko i šta

Na Festivalu će prisustvovati više od 70 lekara iz zemlje i inostranstva. Stručnjaci iz ove oblasti govoriće o problemu neplodnosti, vantelesnoj oplodnji, ali i o donaciji embriona i surogat majčinstvu.

Kаko izgleda VTO laboratorija

Posetioci će i ove godine moći da zavire u svet VTO laboratorije i stvaranja novog života. Pored laboratorije, posetioci mogu da očekuju 10 panel diskusija na kojima će učestvovati više od 40 stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Besplatne konsultacije

Najveću pažnju uvek privlače besplatne konsultacije jer parovi dobijaju konkretne odgovore u vezi s njihovim problemom. Biće organizovano više od 300 besplatnih konsultacija na kojima će se ginekolozi, urolozi, hematolozi, embriolozi, endokrinolozi u potpunosti posvetiti individualnom problemu para i daće stručno mišljenje.

Zid nade

Takođe, još jedna tradicija se nastavlja. Naš Zid Nade stvaraće svi posetioci zajedno, donoseći nove poruke, crteže, emocije… a sve to uz podršku psihologa koji će pomoći da razumeju svoja osećanja. Radionica je drugog dana Festivala 3. oktobra (nedelja) od 15 h.

Kako se prijaviti

Svi zainteresovani mogu se besplatno prijaviti, zakazati konsultacije i naći više informacija o Festivalu na sajtu https://festival.sansazaroditeljstvo.org.rs/treci-festival-zato-sto-je-vazno/.

,, Međunarodni Festival potpomognute oplodnje je jedinstven događaj na Balkanu a i šire, gde se mogu okupiti svi parovi i pojedinci koji imaju problem sa lečenjem neplodnosti i svi stručnjaci iz ove oblasti. Očekujemo veliki broj posetilaca, ali u skladu sa propisanim merama. Ulaz je besplatan za sve. Čekamo vas jer vantelesna oplodnja je važna! “, rekla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i direktorka Centra za vantelesnu oplodnju.

Pročitajte i… Reč stručnjaka – sve o vantelesnoj oplodnji

Nataliya Vaitkevich via Pexels

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.