Categories ZDRAVLJE

Za oblikovano telo i dobro zdravlje – vožnja rolera

Vožnja rolera definitivno je jedna od najefikasnijih fizičkih aktivnosti, koja ženama donosi dvostruki benefit i kada je zatezanje tela u pitanju, a posebno su dobri za pokretanje organizma i poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja.

Postoji nekoliko razloga, zbog kojih bi trebalo da se odlučite na vožnju rolera, tokom sunčanih dana:

1. Pomaže u procesu mršavljenja

Pola sata vožnje rolera, ujednačenim ritmom, pomoći će vam da sagorite oko 300 kalorija, dok će vam vožnja u intervalima različitog intenziteta sagoreti neverovatnih 450 kalorija za pola sata. Uz to, tokom vožnje, vaše masno tkivo pretvara se u mišiće.

2. Oblikuje različite grupacije mišića

Pokreti nogu, pri vožnji rolera, oblikuju zadnjicu i unutrašnju stanu butina, uz to, pomaže u oblikovanju mišića na rukama, jer se njima koristite kako biste tokom vožnje održali ravnotežu. Za samo nekoliko dana vožnje rolera, videćete promenu u obliku vašeg tela i ona će vam se zaista svideti.

3. Jača vaše srce

Vožnja rolera odlična je kardio vežba.

4. Popravlja raspoloženje

Moderan način života uglavnom podrazumeva sedeći položaj u zatvorenom prostoru, pa je vožnja rolera idealan način da razgibate svoje telo i provedete vreme u prirodi, kako biste se oslobodili od suvišnog stresa i rasteretili svoje telo.

Pročitajte i…4 saveta koja će vam pomoći da zadržite svoju kilažu i nakon praznika

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA