Categories Zdrava ishrana, ZDRAVLJE

Zdrav početak dana: Ideje za zdrav doručak

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, jer nam obezbeđuje dovoljno energije da započnemo dan. Potrebno je da vodite računa šta jedete za doručak, jer ukoliko pojedete nešto što ne prija vašem organizmu, vaše telo će ceo dan pokazivati  posledice takvog doručka, osećaćete se umorno i bezvoljno. Zato je veoma  važno da dan započnete zdravim doručkom, koji će vas okrepiti, dati vam energije i držaće vas sitim do ručka.

Donosimo vam nekoliko ideja za zdrav doručak, koji će svaki vaš dan učiniti produktivnijim.

1. Ovsena kaša

Ovsena kaša idealan je izbor za doručak. Teže se razgrađuje u želucu pa vas duže vreme drži sitima. Trudite se da birate prirodne pahuljice sa malo šećera i da od njih pravite kaše, jer je to najzdraviji izbor!

2. Jaja

Najbolji izbor namirnica za doručak su upravo jaja, bogata proteinima i zdravim mastima. Ova namirnica daje nam dovoljnu količinu energije i drži nas sitim do  sledećeg obroka.

3. Povrće

Svi znamo da je povrće dobro za naš organizam, i kako ga jedete za ručak i večeru, podjednako je dobro jesti ga i za doručak. Ipak, nutricionisti preporučuju da za doručak izaberete sirovo povrće, dok ga za ručak i večeru možete termički obraditi.

4. Med

Ukoliko volite sladak doručak, med je pravi izbor za vas. Jedite ga sa hlebom od celih zrna žitarica, koji je zdrav i bogat vlaknima.

Pročitajte i…Idealan doručak: Jogurt sa svežim voćem i medom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA