Makeup artist objašnjava: Kako šminkom postići savršen ten?

by | februar 5, 2021

Zvezda dobrog mejkapa i negovanog izgleda je ujednačen i blistav, jednostavno – savršen ten. Baza svakog savršeno našminkanog lica je upravo adekvatna priprema kože. Dakle, kako šminkom postići savršen ten? Par izdvojenih minuta pre nanošenja šminke može da napravi ogromnu razliku u izgledu i trajnosti iste.

Šminkom do savršenog tena

Ključ je naravno hidratacija, s tim da različiti tipovi kože zahtevaju različitu negu. (Pogledajte i: Make up trendovi koje morate probati ove zime)

Savršena podloga za suvu kožu

Suva koža: Ulja za lice su odlična u borbi protiv suve kože kao i hijaluronska kiselina. Serume i ulja nanosite na vlažnu kožu kako bi se stvorio emolijent i postigla maksimalna hidratacija. Puder obavezno nanosite vlažnim sunđerom ili bjuti blenderom. Ukoliko morate fiksirajte ga translucentnim puderom u prahu. Moja preporuka je i korišćenje kremastih proizvoda za konture i rumenilo, plus tečni hajlajter. Ovo će da oživi suvu kožu i da joj taj sjaj iznutra.

Savet: Pomešati kap ulja za lice sa puderom – dobićete hidratantniju teksturu koja se ne nakuplja na suvim delovima kože.

Savršena podloga za masnu i mešovitu kožu

Masna i mešovita koža: To što imate masnu ili mešovitu kožu ne znači da vam hidratacija nije potrebna, naprotiv, pravilnom pripremom kontrolišemo taj višak sebuma. Serumi i kreme na bazi vode i gelaste teksture su vaši prijatelji u ovom slučaju. Na masnijem tipu kože mi kabuki ili četkica sa ravnom glavom radi najbolji posao, nakon čega fiksiram celo lice translucentnim puderom u prahu ili puderom u kamenu posebno obraćajući pažnju na T zonu.

Savet: Naneti matirajući prajmer. Nakon toga četkicom naneti tanak sloj pudera u prahu i onda naneti tečni puder i ostatak šminke.

Pročitajte i: Za savršen ten Džesiki Albi je dovoljno samo pet minuta – pogledajte ceo proces (video)

 

Vaš makeup artist Vanja Radosavljević

Vanja (franjicamakeup)se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko.

Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i par ključnih proizvoda može da napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće svakoga petka deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs

lepotaizdravlje.rsCoffeeAndMilk/Getty via Guliver