Intervju koji je šokirao svet

by | 13 novembra, 2012

Intervju Saše Milivojeva, autora romana „Dečak iz Žute kuće“,koji je pisac nedavno dao za Glas Rusije preneli su mediji širom sveta – na više od deset jezika.

U autorskom posredništvu Saše Milivojeva, Dečak svedok priča o užasima koje je kao dvanaestogodišnjak preživeo u svojoj zemlji: O Žutoj kući i logorima, o kidnapovanim civilima, o ispijanju njihove krvi i krijumčarenju njihovih organa, o ratnim zločinima, ubistvima, silovanju, patnjama, etničkim čišćenjima, genocidu, tajnim grobnicama.

Između ostalog, intervju je stigao i do Vatikana, nakon čega se papa Benedikt XVI obratio javnosti i rekao da je trgovina organima varvarska pojava – pozvajući svet na veću međunarodnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala.

Tokom razgovora sa zvaničnicima Interpola, papa Benedikt XVI osudio je organizovani kriminal opisavši ga kao „pretnju koja ozbiljno destabilizuje“ društvo, preneo je AP.

Poglavar rimokatoličke crkve dodao je da žrtve trgovine organima prolaze fizičko i moralno poniženje koje je, kako smo se nadali, završeno sa tragedijama 20. veka, ali koje se, nažalost, opet pojavilo.

Takvi zločini krše moralne barijere koje je civilizacija gradila i ponovo uvode formu varvarstva koja unižava čoveka i njegovo dostojanstvo“ – rekao je papa.

Tagovi: