Paris minimal chic - Elegancija na francuski način

22/12/2020 in Moda

Mnogi pravci u modnoj industriji ostavili su pečat, ali ni jedan toliko kao minimalizam...

Paris minimal chic - Elegancija na francuski način

Nataša Petrović

Nataša Petrović

Nataša Petrović, modni blog natasa.rocks

Prvenstveno prepoznatljiv kao stilsko obeležje skandinavskih zemalja, on se spustio južnije i zahvatio srednju Evropu. Mozda kao odraz nužde ili brzog načina zivota, a definitivno dominantan u tzv. uličnoj modi, postao je mejnstrim.

Jedan od minimalistickih podsmerova je onaj u Francuskoj. Od skandinavskog, ovaj stil razlikuje se u ipak nešto nežnijim, ženstvenijim krojevima i raskošnijim formama, ali i dalje bez jarkih i upadljivih boja i printova, osim pepita, tartan i tufnastog. Odsustvo boja, a dominacija bež (hladna bela), krem (topla bela, boja kapućina), smeđe, sive i crne, svedena forma i zanimljivi krojevi, kao i kvalitetni materijali osnova su minimalističkog stila. Ekskluzivu u minimalističkom stilu predstavlja animal print, ali kroz jedan odevni predmet ili aksesoar. (Pročitaj: Inspirišite se modom svetskih metropola - Stilizujte haljinu na ove načine)

Nataša Petrović

 

 

Kako dobiti glam izgled ako je sve svedeno ili recimo crno? Pravi minimalista je naučio da se igra teksturama: mat i sjajno, toplo i hladno… Na primer, topli materijali su oni koji su na dodir meki i prijatni, kao sto su vuna i pamuk, a hladni su saten, koža i veštačka koža. Satenska haljina i kardigan od vune ili mohera su odlična kombinacija. Isto tako i pamučna majica, pantalone od kože u istoj (ne) boji i recimo blejzer od štofa.

Neizostavni dodatak u postizanju glam ili elegantnijeg izgleda je nakit: biserni, zlatni ili srebrni. Šeširi ili kape, detalji u kosi u vidu upadljivih šnala ili mašni jos jedan su glam detalj. (Pročitaj: Kućni glamur - zabavite se i isprobajte ovaj neodoljivi stajling)

Nataša Petrović

 

Obuća je kvalitetna, uvek trendi i nevezano za to da li je na štiklu ili ravna, ide od izrazito ženstvene do one koja liči na mušku, grubu obuću.

Makeup i frizura su fokusirani na prirodnost. Gotovo neprimetna šminka i blago talasasta kosa su odlika pripadnica minimalističkog stila. (Pročitaj: Poslovna elegancija ili street style - kako odabrati suknju za svaku priliku)

Nataša Petrović

 

Prednost minimalističkog stila je u tome što nudi bezbrojne mogućnosti kombinovanja. Druga prednost je što možete uz različite kombinacije da ga učinite svakodnevnim, opuštenim ili poslovnim, večernjim. Dovoljno je izabrati odgovarajuć nakit i mat ili sjajne materijale. Treća prednost je što zbog svoje basic (osnovne) forme većini žena dobro stoji. Jednom rečju - minimalistički stil predstavlja mudru investiciju.

 

 

Nataša Petrović

Nataša Petrović

Komentari (0)

Loading