Lagane posne tortilje i Argeta tartar od sočiva: Preukusan obrok za samo 15 minuta

by | april 3, 2024

Tortilje kao idealna opcija za period posta i obogaćenu ishranu uz primese internacionalne kuhinje

Argeta je u svojoj Veggie liniji povrtnih namaza lansirala novi gurmanski ukus – tartar od sočiva, koji će zadovoljiti vaše nepce svojom jedinstvenom kombinacijom ukusa. Sočivo, bogata mahunarka sa dugom tradicijom, sada se pojavljuje kao zvezda Argetinog novog povrtnog namaza, donoseći sa sobom obilje hranljivih sastojaka. Sa bogatstvom proteina, vlakana i esencijalnih hranljivih materija, sočivo je idealan dodatak uravnoteženoj ishrani.

Uz početak proleća i dolazak Uskršnjeg posta, potraga za hranljivim, ali ukusnim obrocima postaje izazov. Predlažemo vam slasnu rapsodiju ukusa uz novi Argeta namaz i domaće vruće tortilje, a magija ovog spoja će postati laka, a sjajna opcija za naredni period.

Kako se pripremaju tortilje?

Sastojci:

– 350g brašna
– 1 kašičica soli
– 1,5 kašičica praska za pecivo
– 3 kašike ulja
– 190ml tople vode

Priprema:

U posudi pomešajte sve suve sastojke – brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte ulje. Sve sjedinite, pa dodajte toplu vodu.

Umesite glatko testo, pokrijte ga i ostavite da odmori 10 minuta. Zatim podelite testo na 16 jednakih delova – 35g po komadu, i oblikujte kuglice. Tortilje mogu biti i veće, u zavisnosti od vaše želje.

Razvucite kuglice u tanak krug, pa ih pržite na zagrejanom tiganju na malo ulja. Svaku stranu pržite oko 30 sekundi. Kako tortilje budu gotove, ređajte ih jednu preko druge i umotajte u čistu krpu.

Kada su tortilje spremne, namažite ih novim Argetinim namazom od tartara od sočiva i uživajte u svakom zalogaju ovog obroka, koji će sigurno postati omiljeni izbor za sve vegane, gurmane i ljubitelje zdravih i ukusnih jela.

Prijatno!

LUNA TBWA