Ako ste ljubitelji neobične, pomalo pikantne, azijske kuhinje, ovog vikenda, pripremili smo vam recept za junetinu na azijski način, sa posebnim prelivom, koji ćete obožavati.
Potrebno vam je…
- 150g paprike
- 150g šargarepe
- Praziluk
- 1/2 kašičice šećera
- Čaša vode
- Malo đumbira
- Ulje
- Prstohvat soli i bibera
- 100g graška (obarenog)
- 350g junetine
- Soja sos
Priprema:
Junetinu iseckajte na tanke štapiće i propržite je na malo ulja. Kada je meso skoro pečeno, dodajte iseckani luk, papriku i šargarepu iseckanu na tračice, pa propržite još par minuta.
Pomešajte soja sos, šećer i malo vode, a zatim u sos narendajte malo đumbira.
Sos prelijte preko mesa i povrća i ostavite da se krčka još minut.
Dodajte soli i bibera po želji i malo predhodno skuvanog graška.
Ovako spremljenu junetinu, poslužite sa rižom i uživajte u pravom azijskom ukusu.
Pročitajte i…Recept dana: Pasta sa brokolijem
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Foto: Pixabay



