Uslovi korišćenja

SADRŽAJ PORTALA

Lepota & Zdravlje svojim korisnicima omogućava korišćenje i pristup različitim sadržajima koji uključuju internet vesti, foto galerije, uslugu pretraživanja sadržaja, video sadržaje.  Korišćenje sadržaja omogućeno je u skladu sa ovim uslovima korišćenja. Lepota & Zdravlje zadržava pravo ukidanja i promene izgleda, sadržaja i uslova korišćenja Lepota & Zdravlje kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni deo portala Lepota & Zdravlje, bez obaveze prethodne najave.

KOMENTARI ČITALACA

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Molimo vas da ne pišete komentare velikim slovima i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Lepota & Zdravlje zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema zakonu o informisanju, zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije magazina “Lepota & Zdravlje” ili web sajta Lepota & Zdravlje, već isključivo stavove autora komentara.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Lepota & Zdravlje može prikupljati izvesne informacije ili lične podatke automatski generisane ili obezbeđene od strane posetilaca ili korisnika portala (u daljem tekstu: podaci o korisnicima). Podaci o korisnicima mogu da uključe i informacije koje je moguće individualno identifikovati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.

Lepota & Zdravlje poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika.

Lepota & Zdravlje može da prikuplja lične podatke korisnika samo uz njihovu saglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informisanja korisnika, radi boljeg uvida i razumevanja potreba i zahteva korisnika Lepota & Zdravlje, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je mali fajl koji sajt postavlja na vaš računar, da bi se sačuvala specifična podešavanja sajta tokom vašeg pregleda stranica. U standardnoj postavci vaš računar prihvata kolačiće i ta opcija se može isključiti u vašem pretraživaču, ali time može da se utiče na način prikaza i funkcionisanja Lepota & Zdravlje ili njegovih delova.
Pored standarnih, na vaš računar mogu biti postavljeni i kolačići trećih lica, pre svega oglašivača i spoljašnjih sistema za analitiku.
Bez obzira na prirodu i svrhu korišćenja, kolačići ne prikupljaju lične podatke korisnika usluga Lepota & Zdravlje, čime je privatnost korisnika zagarantovana.

LINKOVI NA DRUGE INTERNET STRANICE I OGLAŠIVAČI

Lepota & Zdravlje sadrži podatke i informacije, kao i veze do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Lepota & Zdravlje nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim internet stranicama, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

Lepota & Zdravlje nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Lepota & Zdravlje, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Lepota & Zdravlje. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na portalu i izvan Lepota & Zdravlje isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika, te Lepota & Zdravlje nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

LIČNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

Sadržaj na Lepota & Zdravlje može biti zaštićen autorskim pravima.  Sadržaj objavljen na portalu Lepota & Zdravlje ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Lepota & Zdravlje, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta Lepota & Zdravlje ili bilo kom trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na Lepota & Zdravlje povređuje vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete od odgovornog urednika zahtevati objavu odgovora ili ispravke, odnosno otklanjanja navodne povrede. Obaveštenje o eventualnoj povredi, to jest vaš odgovor ili ispravka, mora da sadrži opis, vrstu i prirodu neistinitosti, nepotpunosti ili netačnosti prenosa sadržaja, odnosno druge povrede, zatim lokaciju (URL adresa) ili druge informacije dovoljne za identifikaciju predmetnog sadržaja, kao i instrukcije za njegovo otklanjanje.

KONTAKT

Sa redakcijom Lepota & Zdravlje može da se kontaktira isključivo preko stranice za kontakt. Na toj stranici potrebno je ostaviti svoje kontakt podatke i odgovarajuću poruku. Jedino na taj način poruka će sigurno doći do urednika portala. Drugi način komunikacije sa redakcijom portala moguć je isključivo u dogovoru sa urednicima portala.
Zabranjena je zloupotreba kontakt podataka za marketing i opštu službu radi kontaktiranja sa redakcijom portala. Na taj način ometa se normalan rad navedenih službi i rezultovaće isključivo upućivanjem na kontakt stranicu.

Svaki korisnik usluga Lepota & Zdravlje dužan je da pročita Uslove korišćenja i da ih se pridržava; redakcija portala Lepota & Zdravlje podrazumeva da su svi korisnici usluga portala upućeni u Uslove korišćenja i da će ih poštovati.

Odricanje odgovrnosti

Informacije i sadržaj pruženi na www.lepotaizdravlje.rs imaju isključivo informativnu svrhu. Ovaj veb sajt može sadržavati različite članke koji se bave temama poput životni stil moda, šminka, lepota, psiha, medicina, ishrana i horoskopa ali i drugim temama o kojima pišemo. Pored toga, sajt može sadržavati reklamne oglase i komercijalne promotivne članke. Više o odricanju od odgovornosti pročitajte na LINK