Categories Kosa, Lepota

Letnji hair imperativ: LEŽERNOST

Lepa kosa na plaži ne mora obavezno da znači besprekornu frizuru niti savršenu urednost. Uostalom, to i nije moguće. Ipak, postoje određena pravila za kreiranje neobaveznog hair stila.

Ponesite flašicu (ali ne za vodu) na plažu. Flašicu sa sprejom kod kuće napunite mešavinom regeneratora i vode (1 : 4). Kad se smestite na peškir ili ležaljku na plaži, poprskajte kosu od korena prema krajevima i pročešljajte je češljem sa širokim zupcima (nemojte da koristite četku, jer ćete od kose napraviti pravo gnezdo!). Ova mešavina će omekšati kosu – čak i nakon plivanja – i istaći njene prirodne talase.

Pročitajte i… Besprekorna nega kose na +30

Vežite kosu. Tanka i meka kosa može da deluje neuredno kad je vlažna pa, ukoliko je vaša baš takva, čim izađete iz vode, vežite je gumicom u visok konjski rep ili punđu. (Vodite računa o tome da ne koristite gumice s metalnim delovima jer oni mogu da oštete vlasi.)

Blokirajte hlor. Ako provodite dane pored bazena, najbolje je da odmah nakon plivanja isperete kosu ispod tuša, jer hlor može ekstremno da je isuši. Kad je dobro isperete, poprskajte je regeneratorom i pročešljajte.

Pričvrstite kosu šnalicama. Nakon nekoliko sati boravka u bazenu/moru i na suncu kosa je gušća i sa više talasa, što jeste lepo, ali može da deluje i neobuzdano. Napravite razdeljak sa strane i manji deo kose zakačite iza uha pomoću dve uže šnalice. Ili, povucite širi pramen od čela prema temenu i zakačite ga šnalicama.

U galeriji pogledajte neizostavne letnje hair saveznike!

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA