Prelistavanje! Šta nam donosi majsko izdanje magazina “Lepota i zdravlje”?

by | april 19, 2024

Majsko izdanje vašeg omiljenog magazina na kiosku je od 20. aprila! Ne propustite: 

 

#1 Lena Kovačević: Pevala sam dok mi je srce plakalo

 

Čini se da muzičarka i kompozitorka Lena Kovačević nikada nije bila angažovanija u poslovnom smislu. Gledali smo je u Pesmi za Evroviziju 2024, a poznata Beograđanka ne staje s koncertnim aktivnostima. U zemlji, ali i šire – ovih dana o njoj i njenim nastupima pišu i mediji u Italiji i Nemačkoj, uz malo je reći sjajne kritike. Naime, nakon teškog perioda početkom godine, kada je njena majka Nada izgubila životnu bitku, Lena je svojevrsni spas našla u nastupima.

# 2 Masteršefice

Obe su sanjale isti san – da im učešće u MasterChefu bude prekretnicu u životu! U fotofinišu, Tanja Simić, medicinska sestra, trijumfovala je i osvojila nagradu od 50.000 evra, a Anamaria Babičković, diplomirana ekonomistkinja, „srebrnu medalju“ i srce televizijskog auditorijuma. Prvi srpski MasterChef je počeo da se prikazuje krajem prošle godine i omogućio nam da upoznamo šesnaest fenomenalnih takmičarki i takmičara kojima je kuvanje hobi, strast, opsesija. Nakon 28 emisija kuvarski žiri MasterChefa, u kojem su trojica vrhunskih profesionalnih kuvara, dokazanih šefova Filip Ćirić, Nenad Atanasković i Branko Kisić, proglasio je finalistkinje.

# 3 Pažljivo sa suncem, koža pamti sve!

I ovog proleća ponavljamo: nega i zaštita kože tokom sunčanih dana mora da nam bude prioritet. Donosimo mini-vodič za izlaganje kože suncu, uz najnovije smernice u pet pravaca. S pojavom jačeg sunca trebalo bi, osim promene u garderobi, uneti novine i u beauty rutinu. Sunce je naš prijatelj, ali moramo sa sunčevim zracima oprezno, upozorava nas naša stručna sagovornica – dr Nevenka Dokmanović, specijalistkinja dermatovenorologije. Ona nam detaljno otkriva kako bi trebalo negovati kožu tokom sunčanog perioda, kako se zaštititi od pojave mrlja i fleka na koži i na koji način tretirati kožu koja već ima ovakve promene.

# 4 Fasting po vašoj meri: Da li ste probali krešendo?

Popularnost fastinga ne jenjava! Pitanje je samo kako i u kojoj meri primenjujete ovaj dokazan metod restrikcije u ishrani… Zato izaberite intermitten fasting schedule prateći savete dijetetičara, ali i svoj lajfstajl i ono što vam organizam sugeriše. Jer samo u sinergiji moguće je uspeti u ovome.

# 5 Green Time VS Screen Time

Dok hodamo, osećamo kako nam stres popušta, fokusiramo se na cvrkut ptica, povetarac na našoj koži, škripu šljunkovite staze ispod nogu. Ako se potrudimo da se još aktivnije povežemo s tom šumom, parkom, otvorenim prostorom, bićemo nagrađeni još boljim kontaktu s prirodom, moći ćemo da osvestimo smenu godišnjih doba i činjenicu da svojim postupcima utičemo na našu planetu. Ali, ipak, s obzirom na to da dane provodimo uglavnom unutra, uz laptop, a večeri ispred TV-a ili knjige, ne želimo da dozvolimo da vreme provedeno u prirodi tek tako proleti.Predstavljamo vam načine da se bolje povežete s prirodom.

# 6 Sex, da ili više ne?

Kada naiđete na tekst u kome piše da je istraživanje, koje je sprovedeno u Britaniji, pokazalo da parovi iz godine u godinu imaju sve manje seksualnih odnosa, te da je prosek u 2011. bio između 65 i 75 puta godišnje, a jedanaest godina kasnije 57 puta, s  tendencijom daljeg pada, sigurno ćete se zapitati kakva je situacija kod nas. Ukoliko ste deo redakcije Lepote i zdravlja pomislićete – evo teme, a već sledećeg trenutka ćete potražiti pravog sagovornika. Nema sumnje da je to poznati i cenjeni urolog i seksolog dr Aleksandar Milošević.