Šta se događa u glavama muškaraca kada varaju?

by | februar 17, 2023
šta muškarci misle dok varaju

Žene su sklone da traže razlog u sebi kada ih partner prevari.  Ovoga puta okrećemo list i počinjemo da tražimo razlog prevare u njemu. Na šta to muškarci misle kada se upuste u prevaru?

Većina situacija u kojima se muškarac upusti u aferu uopšte ne ukazuje ni na kakve probleme u njegovoj stalnoj vezi. Niko nije imun na prevaru, čak ni najlepše i najupešnije žene. Reper Džej Zi je prevario Bijonse, a Ešton Kučer je, dok je bio u vezi sa Demi Mur, spavao sa mlađom devojkom.

O čemu to muškarci razmišljaju kada varaju svoje partnerke?

Članak se nastavlja posle reklama

Šta se muškarcima vrti u glavi kada varaju?

Sociolozi su sproveli anketu u kojoj su muškarci iskreno priznali razloge svojih avantura.

1. Bio je pijan

Prema statistikama, oko 70% prevara dogodi se u alkoholisanom stanju. Trezvenost pomaže da se obuzdaju primalni impulsi, a velike doze alkohola mogu ugušiti glas razuma.

2. Problemi sa samopoštovanjem

Više od polovine muškaraca navelo je da su varali da bi podigli samopoštovanje. Budući da nisu sigurni u svoju privlačnost, ovi muškarci traže priznanje među ženama.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Bio je to samo seks

Gvozdeni argument koji se ničim ne može slomiti: „Stvarno sam je poželeo“. Muškarci ovo, očigledno, doživljavaju kao višu silu.

4. Želeo sam raznolikost

Muškarci vole da pričaju o poligamiji i nemogućnosti da vole jednu ženu celog života. Možete se raspravljati sa njima beskrajno, ili možete same odlučiti kako da se odnosite prema ovoj činjenici i da živite mirno.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Nema dovoljno nežnosti

Ako u vezi nema duboke emocionalne vezanosti, ima malo nežnosti i međusobnog razumevanja, onda muškarci (baš kao i žene) mogu da potraže ove emocije sa strane. Privrženost među partnerima nije konstanta, i zahteva stalno ulaganje vremena, pažnje i snage oba partnera.

6. On ne oseća ljubav

Ako ste sada pomislili da muškarac koji vara jednostavno ne voli svoju ženu, prevarili ste se. Muškarci su rekli da vole svoju redovnu partnerku, ali su ih varali jer nisu osećali da im ona uzvraća ljubav.

Članak se nastavlja posle reklama
monstArrr_/gettyimagesplus

Tagovi: