Konferencija „Tolerancijom i dijalogom protiv govora mržnje“ sutra u Čačku

by | februar 10, 2014

Povodom 11. februara, međunarodnog Dana bezbednog interneta, Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje na internetu u partnerstvu sa mladima iz Čačka organizuje centralnu konferenciju „Tolerancijom i dijalogom protiv govora mržnje“.

Logo

Konferenciju, za koju je prijavljeno preko 70 učesnika iz Čačka i okoline, otvoriće državni sekretar za omladinu i predsednik Nacionalnog komiteta, Nenad Borovčanin, kao i gradski čelnici, gradonačelnik Vojislav Ilić i predsednik Skupštine Veljko Negovanović.

Mladi, ali i predstavnici medija, obrazovnih institucija i organa lokalne vlasti, biće upoznati sa aktivnostima i planovima Kampanja kako internet učiniti bezbednijim prostorom za sve. Ipak, kako su mržnja i agresija na internetu samo krajnja manifestacija opšteg nezadovoljstva u realnom svetu, Kampanja ima za cilj da se bavi negativnim pojavama i u stvarnom i u virtuelnom okruženju, kroz rad sa mladima, sportskim udruženjima, medijima, predstavnicima vlasti.

U radnom delu programa, o temi će govoriti i nacionalni koordinator Kampanje, Aleksandra Knežević, savetnica za regionalno planiranje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Rada Karanac, predstavnici romskog i udruženja distrofičara, ali će se učesnicima obratiti i sveštenik Slobodan Jakovljević, ukazujući na novu perspektivu iz ugla crkve.

Tokom konferenije, Kampanji će se zvanično pridružiti i košarkaški klub Borac Mocart sport, čijim košarkašima će simbolično biti uručene majice Kampanje kako bi ih nosili na prvoj sledećoj utakmici.

Kampanju usmerenu ka tome da se stane na put negativnim pojavama u virtuelnom svetu od februara 2013. vodi Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje na internetu, u čijem se sastavu nalazi 30 predstavnika institucija, medija i omladinskih i sportskih organizacija, koji svojim volonterskim aktivizmom žele da daju svoj doprinos izgradnji otvorenijeg i demokratičnijeg društva.

Tagovi: