Categories Kultura

Srpski umetnici na NordArtu, najvećoj izložbi savremene umetnosti u Evropi

Tri umetnika mlađe generacije, Ivana Živić, Marko Kusmuk i Marijan Muškinja, predstavljaju Srbiju na međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Nemačkoj, pod nazivom NordArt koja je za javnost otvorena od 10. juna do 8. oktobra.

promo

NordArt, neformalno okarakterisan kao “severno Venecijansko bijenale”, je jedna od najvećih izložbi savremene umetnosti u Evropi. Održava se svake godine tokom letnjih meseci, a stručnoj javnosti je poznata kao mesto okupljanja afirmisanih savremenih umetnika pa je obavezna destinacija brojnih kustosa, kolekcionara, galerista, ali i ljubitelja umetnosti. Marko i Ivana boravili su sedam dana u nemačkom gradu Budelsdorfu gde se održava ova manifestacija i u Srbiju se vraćaju sa dosta pozitivnih utisaka.

– Velika je čast predstavljati Srbiju na umetničkoj manifestaciji svetskog ranga, kao što je NordArt. Među 145 umetnika iz čak 40 zemalja, imali smo priliku da pokažemo da naša slikarska scena ne zaostaje za svetskom – izjavio je Marko Kusmuk, koji istraživanju sveta i prirode pristupa radoznalo poput čoveka koji je na njega prvi put kročio, dok istovremeno tom procesu pristupa kao kakav naučnik, razlažući ga do najsitnijih tančina, precizno i pedantno, bilo da je to u pravcu nesvesnih dubina čovečije psihe ili vidljivih činilaca materijalnog sveta.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA