Brzo hodanje: Tri koraka koja će vam pomoći da smršate

by | avgust 24, 2014

Brzo hodanje ubrzaće rad srca, pospešiće metabolizam i istopiće naslage na kritičnim mestima. Hodajte pola sata svakog dana i uz ove savete za pravilnu vežbu nakupljene kalorije istopićete još brže.

brzo hodanje

1. korak:
Brzo hodajte 13 minuta. (Znaćete da hodate poželjnim ritmom ako primećujete ubrzani rad srca i disanja). Potom „presecite“ hod dvominutnim čučnjevima iz mesta koji će „šokirati“ organizam i pospešiti sagorevanje kalorija. Nakon toga nastavite da hodate brzim ritmom. Hod možete „preseći“ i dvominutnom vežbom preskakanja konopca, poskakivanja iz mesta sa visokim podizanjem kolena ili žustrim iskorakom iz mesta.

2. korak:
Brzo i kvalitetno hodanje omogućiće vam samo odgovarajuće patike za vežbu. Uradite ovaj test: presavijte patike na pola pa ih pomerajte s jedne na drugu stranu. Ako su đonovi patika previše kruti, nemojte ih kupovati niti u njima vežbati.

3. korak:
Ispravite se! Kalorije ćete brže sagoreti ako hodate u pravilnom položaju. Glava treba da bude uspravna, ramena spuštena, a ruke savijene tako da kreiraku savršeni ugao od 80 stepeni. Potrudite se da prilikom hodanja pomerate bokove, a što manje gornji deo tela. Stopala treba da budu ravna: korak započnite petom pa prebacujte težinu prema prstima, kojima se na kraju odgurajte od površine.

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: