Ideje za kul stajlinge sa kardiganom

by | novembar 9, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Iako nas ovih dana sunce ugodno greje i podseća na lepe prolećne dane, ne znači da komade od pletiva treba da ostavimo po strani. Naprotiv, vuna je najbolji jesenji saveznik da veselim tonovima oboji tmurne, kišovite dane koji nam slede. A ove sezone pletivo dolazi u različitim oblicima i dezenima – od aksesoara u vidu kapa, šalova i rukavica, preko toplih ponča ispod kojih možete nositi kožnu ili teksas jaknu, zatim „oversized“ džempera, polurolki i prsluka, pa do velikih i raskošnih kardigana koji tokom toplijih dana mogu zameniti kaput, a kada se temperature približe nuli možete ih nositi ispod jakni ili kaputa.

Nastao za vreme Krimskog rata gde je i dobio naziv po engleskom oficiru, kardigan je tokom 30-ih godina prošlog veka bio isključivo odevni komad za muškarce, tačnije sastavni deo školskih uniformi, odakle je vrlo brzo uplovio u svet mode i tu ostao do današnjih dana kao jedan od „must have“ komada za jesen i zimu. Ovaj svestrani odevni komad možete nositi u različitim prilikama – sa omiljenim farmerkama u kežual varijanti, sa suknjom na poslu, dok se uz odgovarajuće potpetice pretvara u izvrstan večernji dodatak svilenoj bluzi ili elegantnoj haljini.

Ako ste pomislile da ste isprobale svaku moguću odevnu kombinaciju sa kardiganom i da više ništa novo ne možete postići ovim komadom garderobe, varate se. Ove jeseni modni kreatori nam donose nove, maštovite predloge koji će vam omogućiti da svakog dana u nedelji nosite svoj omiljeni komad.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ako želite da istaknete struk, to možete učiniti i sa „oversized“ kardiganom dodajući mu tanki elegantni kaiš. Michael Kors predlaže autfit u pravim jesenjim bojama; iako su kardigan i rolka ispod u istoj boji, jednoličnost je razbijena velikim krznenim džepovima koji su savršeno ukombinovani sa kaišem i torbom u tamnobraon nijansi.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranicama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Dugački kardigani su ove jeseni u trendu. Ako volite ušuškanost onda pravi predlog za vas stiže sa Temperley London revije – maksi kardigan sa predimenzioniranim šalom uz vaše omiljene pantalone za osećaj udobnosti i topline.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ako ipak više volite crop varijantu onda sledite Chanel predlog. Kraći kardigan kombinujte sa midi suknjom, salonkama i klasičnom belom košuljom ili boho bluzom i dobićete idealni stajling ne samo za posao već i za večernje izlaske.

 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Pleteni kardigan i suknja prava je poslovna klasika. Ali ako ovaj komplet ponesete sa patikama ili kratkim rokerskim čizmama dobićete šik kežual autfit kao na Moschino reviji.

 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Slojevito oblačenje je idealno za hladne dane. Ako ste ostale bez ideja kako da slojevitost učinite zabavnom neka vam Acne Studio revija posluži za primer. Ovaj brend predlaže kombinaciju dužeg kardigana i pantalona istog printa sa lepršavom dugom košuljom koja dezenom odskače iz kombinacije.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Uvučen kardigan u suknju ili pantalone? Zašto da ne! Ove jeseni Loewe predlaže upravo takav stajling. Lagani kardigan dubokog V-izreza, pantalone širokih nogavica i „statement“ kaiš pretvoriće vas u pravu damu sa stilom.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Želite li da se izdvojite uz mase, izberite model kraćih rukava jarkih boja ili veselog printa. Da bi ovakav komad došao do izražaja neka ostatak autfita bude sveden – bela košulja i crne pantalone su pravi izbor za to, baš kao što smo mogle da vidimo na Emporio Armani reviji.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: