Ne propustite: Air Max Day je proslava inovacije i stila – i prilika da kupite omiljene patike sa 20% popusta!

by | mart 25, 2022

Nike Air Max je establishment i subkultura. Preciznost dizajna i kreativni haos. Prošlost i budućnost, ali pre svega – sadašnjost. I zato smo ovde, da ispričamo priču o jedinim patikama koje imaju svoj praznik.“ – Iz dokumentarca o Air Max patikama

air max

Ne postoji mnogo patika koje su dostigle status slavne ličnosti, a samo izgovaranje imena izaziva trenutno prepoznavanje. Ali jedna, na nivou ikone, jeste – Nike Air Max. A kako i ne bi bila, kada je reč o prvim patikama koje su na đonu imale vidljivu Air tehnologiju.

Sve je počelo od revolucionarne ideje, sedamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući Frenku Rudiju, inženjeru svemirske agencije NASA, koji je osmislio prototip Air-Sole jedinice. Ona je prvi put korišćena na Air Max One modelu koji je dizajnirao, sad već čuveni, Tinker Hatfiled. 26. marta 1987. godine predstavljena je javnosti.

Zato je, od 2014.godine, taj datum rezervisan za proslavu Nike-ove inovacije i stilova koje nosimo više od tri decenije. Ove godine, 26.marta, Nike slavi 35. godišnjicu, poznatu i kao smaragdna godišnjica, kada je Air Max dizajn postao legenda. Ovo je dan koji predstavlja savršenu priliku da upoznate nove modele Air Max patika, od kojih neki predstavljaju različite stilove i verzije svojih popularnih prethodnika.

I tako priča ide, lagane patike izvučene s neba, sa stilom i performansama koje su pokrenule novu eru u sportu i street kulturi. Dizajn se kretao od neonskih detalja do duginih šavova, a na tehnologiji đona se kontinuirano radilo. Od patika namenjenih za trčanje, postale su modna ikona. Svaki par Air Max patika krasi udobnost, mekan korak, vanvremenski dizajn i kulturološki simbol duboko utkan u svaki model.

Air Max je i susret generacija, svedoka razvitka i dizajnerskih promena i novog naraštaja. Oni dolaze iz različitih sredina, imaju različita intresovanja, ali ih spaja ista ljubav prema ovoj kultnoj liniji brenda Nike.

Danas Air Max broji najveći broj kolekcionara širom sveta koji sa nestrpljenjem iščekuju svako novo izdanje.

Iskoristite praznik, Air Max Day, da postanete, ili nastavite da budete, deo stilske revolucije kupujući nova izdanja Air Max patika u Đak Sport i The Spot radnjama, a modele možete poručiti preko Đak online shopa ili The Spot online shopa.

Pročitajte i… Patike za 2022 – ovi modeli preplaviće ulice tokom proleća i leta

Promo