Palma de Majorka zabranjuje konzumiranje alkohola na plaži

by | avgust 4, 2013

Sve popularnija letnja destinacija među srpsim turistima, Palma de Majorka, poznata je po razuzdanim zabavama uz neoraničene količine alkohola. No, tamnošnje vlasti planiraju da zabrane konzumiranje alkohola na plažama, kako bi promenile reputaciju poznatog španskog ostrva i privukle drugačiji tip turista.

Majorka

Gradonačelnik Palme de Majorke Alvaro Hihon najavio je ovu promenu jer želi da privuče imućne turiste koji na Majorku dolaze zbog prirodnih lepota ovog ostrva i prvenstveno radi odmora.

On je dodao da će gosti moći da uživaju u alkoholu u kafićima i noćnim klubovima, ali ne na javnim mestima poput plaža. Tako će poznata plaža Playa De Palma biti pretvorena u centar sa sportsko-rekreativnom i bogatom gastronomskom ponudom, a mladi će morati da pronađu neka druga mesta za dnevnu zabavu.

Playa de Palma

Playa de Palma

Po razuzdanom ponašanju naročito su poznati nemački turisti, te je i sam gradonačelnik kao negativnu stvar izdvojio nemačke barove na plažama, gde se okupljaju pijani turisti, što je opasno za ostale posetioce.

Još prošle godine lokalne vlasti pokušale su da promene ugled Majorke, te je policija pisala kazne za nepristojno ponašanje i nekontrolisano konzumiranje alkohola na plažama.

Tekst: Life Content

Tagovi: