8 seksualnih fobija i fenomena

by | avgust 3, 2013

Da li ste čuli za seksoreksiju ili možda tehnoseksualnost? U svetu seksualnih tajni čovečanstvo nikada neće prestati da izmišlja „toplu vodu“. Pogledajte osam najčešćih seksualnih fenomena i fobija.

seks1

Seksoreksija

Članak se nastavlja posle reklama

Složenica seksa i anoreksije odnosi se na ljude koji se odriču seksa zbog straha da ne budu povređeni. Bilo da su nezadovoljni vlastitim telom i izgledom, bilo da se hronično boje intimnosti jer u tom slučaju previše emocionalno reskiraju. Uglavnom „pogađa“ žene između 18. i 30. godine, a jedan od ključnih simptoma je opsednutost osobe vlastitom debljinom, kako stvarnom tako zamišljenom.

Socioseksuanost

Socioseksualnost se čak kvalifikuje za Vikipediju, a reč je zapravo barometar koliko je osoba otvorena za novi seksualni kontakt. Američki sociolozi upozoravaju da lakše stupanje u polne odnose ne znači odmah i promiskuitetnost, već jednostavno činjenicu da osoba nema problema s razdvajanjem seksualne privlačnosti od emocionalnog odnosa.

Članak se nastavlja posle reklama

Gastroseksualnost

Gastroseksualci su muškarci koji žene osvajaju svojom kulinarskom ekspertizom, a uglavnom je reč o muškarcima malo jačeg socijalnog statusa između 25 i 45 godina. Dok jedni tvrde da su gastroseksualci oni muškarci koji kuvaju da bi impresionirali i zaveli ženu, i pritom istinski uživaju, drugi smatraju da je to samo trend koju su promovisali čuveni šefovi i velike medijske zvezde, poput Gordona Remzija, Džejmija Olivera i Rudolfa van Vina.

Članak se nastavlja posle reklama

Adrenoseksualnost

Nakon invazije metroseksualaca u devedesetima, seksolozi su odlučili da nas zabave novom vrstom muškaraca – adrenoseksualcima. Navodno se 41 odsto britanskih muškaraca kvalifikuje za definiciju muškaraca zavisnih o adrenalinu. Brojka iz godine u godinu raste, neke analize pokazuju da interes za ekstremne sportove raste za 30 odsto godišnje.

Članak se nastavlja posle reklama

Tehnoseksualnost

Termin je „patentirala“ modna kuća Calvin Klein još 2005. godine, a odnosi se na narcisoidno feminizirane muškarce s posebnim fetišom na gadžete.

Članak se nastavlja posle reklama

Googleseksualnost

Kategorija u koju je, pre ili kasnije, svrstan skoro svaki korisnik interneta. No, ovde pričamo o frajerima koji provode sate i sate surfujući besplatnim pornografskim stranicama.

Makroseksualnost

Članak se nastavlja posle reklama

Makroseksualnost ne opisuje seksualnu opsednutost velikim stvarima. Naprotiv, radi se o osobama koje uzbuđuje praktično sve što se pomera. Dakle, jednako ih može uzbuditi pogled na pingvina ili Anđelinu Džoli.

Sexercise

Ovaj termin opisuje ljude koji upražnjavaju seks isključivo zbog kondicije i suvišnih kalorija.

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: Life Content

Tagovi: