Ćureća pašteta

by | avgust 20, 2013

Cureca pasteta

Sastojci:

  • 400 g ćurećeg belog mesa
  • 250 g ćureće džigerice
  • 200 g putera
  • 30 g bekon slanine
  • 1 dl biljne pavlake
  • 4 kisela krastavca
  • 2 kašike konjaka
  • 2 kašike limunovog soka
  • muskatni oraščić, začin C, biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Ćureće meso i džigericu iseći na kocke, slaninu na štapiće, a krastavce izrendati na sitno rende.
2. U tefl onskom tiganju otopiti 50 g putera, pa propržiti belo meso i džigericu, te dodati slaninu i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Dinstano meso ocediti od masnoće, ostaviti da se ohladi te samleti na mašini za mlevenje.
3. Preostali puter penasto umutiti pa sjediniti sa mlevenim mesom, dodati umućenu pavlaku, krastavce, konjak, sok od limuna i muskatni oraščić, te sve dobro promešati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 60 minuta.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: