Dobar k’o zdravlje!

by | jun 2, 2014
Foto: Aleksandra i Branislav Coka Ostojić

Foto: Aleksandra i Branislav Coka Ostojić

Iako je pljuštala kiša, glumac Slobodan Beštić uspeo je da zapali požar neslućenih razmera. Gorela je vatra tog kišnog dana u mnogim ženskim grudima. Mada, znam da ni pripadnici drugog pola, bez obzira na seksualnu orijentaciju, nisu ostali ravnodušni. Ženska srca udarala su jače nego led koji je pretio da satre šoferšajbnu trole, pred kojom se Beštić našao, kada ga je uslikalo prisebno oko fotoreportera Mitra Mitrovića.

Ne treba zaboraviti njegovo ime! Jer da ne bi njega, u pravom trenutku, na pravom mestu, ostali bismo uskraćeni za ovaj nesvakidašnji prizor. Kakva bi to šteta bila!

Slika glumčevog nagog, izvajanog torza, niz koje su se slivale krupne kapi kiše, za tili čas preplavila je internet, k’o požar napalmom zapaljen. Kao da je po drugi put u istoriji otkrivena vatra.

Priznajem, zanemela sam pred slikom i ostala paralisana. Bilo je kao kad prolazim pored mesta neke velike nesreće, pa ne mogu da odvojim pogled. U prvom trenutku, nije mi bilo bitno ni ko je, ni šta je. Samo sam upijala energiju koju je slika emitovala.

Foto: Mitar Mitrović

Foto: Mitar Mitrović

Nago muško telo, na stranicama magazina, u meni ne izaziva nikakvu posebnu reakciju, sem konstatacije da je dobro građeno ili ne. Ponekad posluži kao povod za dobru za*ebanciju. Međutim, ovog puta bilo je sasvim drugačije.

Verujem, s dobrim razlogom, jer je i muškarac na slici očigledno poseban. Ono što se osetilo i što je učinilo razliku između njega i bilo kog drugog zgodnog frajera, koji šeta bez majice, bila je upadljiva osvešćenost njegovog bića, jedinstvo duha i tela i prisutnost u datom trenutku. Upravo to sjedinjenje uma, duha i tela proizvodi jedinstvenu energiju, koja razoružava i ostavlja bez daha. Svojom savršenom staloženošću i unutarnjim mirom, vrlo napadno, čak i agresivno pleni pažnju druge strane. Svojim stavom uliva bezgraničnu sigurnost i pruža snažan osećaj zaštite. Onaj, pravi muški, iskonski.

Osvešćena, zdrava seksualna energija, izbijala je iz te celovite slike, kao rukom iskusnog filmskog maga režirane i stoga je bila očaravajuća. Potentne, kišom obojene emocije prelivale su se iz slike i nadirale ka svakoj od nas, koja je u sliku piljila duže od 30 sekundi, kao poplava. Osetila se i bezuslovna ljubav, koju je prisustvo psa posebno naglasilo.

Ono što je posebno zanimljivo i čini presedan je činjenica da Beštić ima 50 godina, a znamo kako obično izgledaju muškarci te dobi kod nas. Zapušteni, mlohavi, stomaka koji se prelivaju preko kaiša, ogrezli u masti, alkoholu i duvanskom dimu. Sužene svesti, zarobljene strahom i optočene granicama sopstvenog uma.

Može da nam se učini kako život vremenom, kako starimo, gubi svoj sjaj, ostavljajući nas u ubeđenju da uzbuđenje živi samo u mladoj dobi. Ali stalni rad na izgradnji i unapređenju sopstvenog bića, kao i svesna prisutnost u svom životu može stvoriti drugačiju i zreliju vrstu uzbuđenja.

Stoga, sasvim je jasno zašto je ova autentično erotična slika Slobodana Beštića izazvala ovako ogromnu i nesvakidašnju pažnju medija i ženskog dela publike. Videlo se da je to jedan zdrav muškarac, što je gotovo nedostižan san svake žene.

I potpuno je besmisleno što su ga odmah doveli u vezu sa nekim drugim, poznatim muškarcima, sa kojima nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka. Stavljajući ga na listu ’’Sedam veličanstvenih frajera sa Balkana’’ (Blic), među likove kao što su Laušević, Lečić, Branko Popović, Čola, itd., koji pored njega izgledaju beživotno i istrošeno, kao ispušene muštikle, samo dodatno naglašavaju i izdvajaju njegovu ličnost kao posebnu, autentičnu i neuporedivu.

U svakom slučaju, dobro je znati da takav muškarac živi u našem okruženju.

Sex sells! Zato, verujem da je premijera predstave ’’Majka hrabrost’’, u Narodnom pozorištu, održana u nedelju, unapred prodata do poslednjeg mesta i da je doživela ovacije. Jedino mi je žao što nisam bila u prilici da prisustvujem i uživo osetim autentičnu seksualnost Beštića.

Sasvim sigurno, svesni smo da je svet osakaćen negativnim, bljutavim seksualnim porukama. Možda je upravo ovo pravi trenutak da instiktivno povratimo ideju o zdravoj seksualnosti i kulturi tela u naše psihološko zdravlje.

Ipak, buđenje istinske erotičnosti zahteva duboku unutarnju osvešćenost i povezanost svih činilaca našeg bića, duha, uma i tela.
Seksualnost, seksualna fascinacija i izražavanje su nešto što sami kreiramo. To je naša sopstvena kreacija. Mnogo više od pukog otkrivanja naših tajnih ili potisnutih seksualnih želja. Treba da shvatimo da svojim seksualnim željama stvaramo nove oblike ljubavi i veza. Seksualnost je jedan od načina na koji možemo da prosvetlimo naše biće jer nas vodi do samospoznaje.

Jedno je sigurno. Svetski poznata manekenka Eli Mekfirson biće prinuđena da svoj nadimak, The Body, koji je do sada neprikosnoveno nosila, podeli sa Slobodanom Beštićem. S pravom i ponosom!

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Pratite Žanu na Facebooku i Twitteru ili potražite aplikaciju „Žanin ugao“ na Windows Storeu.

Tagovi: