Chanel revija u škotskom zamku

by | decembar 9, 2012

Šanga, Monte Karlo, Moskva, Mumbaj, Instanbul, Tokio, i na kraju – Linlitgou. U ovom idiličnom gradiću u Škotskoj modna kuća Chanel predvođena Karlom Lagerfeldom održala je reviju „Merier d’Art“, u slavu škotskog tekstila, jednog od omiljenih materijala slavne Koko Šanel. 

Revija je održana na veoma zanimljivoj lokaciji – u Linlitgou palati koja datira iz 15. veka, u kojoj je rođena slavna kraljica Meri od Škotske. Lagerfeld je objasio da je izabrao Škotsku, jer je Koko jedno vreme boravila tu i neke od svojih najslavnijih komada stvorila impresionirana upravo Škotskom, bojama njenih pejzaža, aristokratskom garderobom iz ovog područja i slavnim tvidom.

Predstavljena kolekcija kao da je oživela duh Koko Šanel, s obzirom da su se prikazani modeli sastojali iz kariranih printova, vunenih kaputa, škotskog tvida, ali i sa nežnim detaljima poput čipke i perja.

Reviji je prisustvovala modna elita, koju nije sprečilo ni izuzetno hladno vreme. Ali, Lagerfeld je mislio i na to, pa je svim zvanicama poklonio Chanel ćebence kao suvenir.

 

Tagovi: