Boje sreće za Novu godinu 2023., prema Feng šuiju

by | 24 decembra, 2022
Boje sreće za Novu godinu 2023

Ovo su boje sreće za Novu godinu 2023., prema Feng šui tradiciji i praksi.

Prema kineskom zodijaku, 2023. je godina Vodenog Zeca, koja počinje 22. januara i završava se 22. februara 2024. Na osnovu filozofije feng šuija, u godini Vodenog Zeca, element bogatstva je vatra i boja sreće 2023. godine je fuksija roze.

Fuksija roze je crvenkasto-ljubičasta nijansa. Ime je dobila po cvetu fuksije, koji ima crvenkasto-ljubičaste latice. Boja fuksije se ponekad naziva magenta, ali magenta i fuksija su malo različite boje. Magenta je čista spektralna boja, dok je fuksija mešavina crvene i plave.

U feng šuiju, ružičasta se često povezuje sa ljubavlju, romantikom i brakom. Takođe se povezuje sa ženstvenošću, nežnošću i nevinošću. Ružičasta boja se može koristiti u feng šuiju za stvaranje umirujuće atmosfere i često se koristi u spavaćim sobama i drugim prostorima gde je opuštanje od suštinskog značaja. Međutim, umereno korišćenje ružičaste boje je od vitalnog značaja, jer previše toga može stvoriti osećaj preterane ženstvenosti ili preterane romantike.

Boja fuksije se često povezuje sa ženstvenošću, kreativnošću i razigranošću. Takođe se često povezuje sa samopouzdanjem i smelošću, jer je živahna boja koja privlači pažnju. U nekim kulturama, fuksija je takođe povezana sa duhovnošću i potragom za znanjem.

Godišnji horoskop 2023

Boje sreće za Novu godinu 2023.

Tri druge povoljne boje u 2023. koje privlače novac, ljubav i zdravlje su crvena, zelena i plava. Srećni brojevi su 3, 6, 18 i 38. Boja koja ove godine donosi nesreću je smeđa.

Preporuka feng šui stručnjaka  ove godine je da se okružimo simbolima u odgovarajućim bojama, simbolima životne promene, zdravlja i pozitivnih težnji.

Da biste koristili srećne boje 2023. godine, možete ih ugraditi u svoj svakodnevni život na različite načine. Na primer, možete da nosite odeću ili dodatke u vašim srećnim bojama ili da ukrasite svoj dom ili kancelariju stvarima u vašim srećnim bojama. Takođe možete koristiti srećne boje u svom ličnom ili profesionalnom brendiranju ili dizajnu vašeg logotipa ili veb stranice. Pored toga, možete se okružiti predmetima u svojim srećnim bojama kako biste stvorili pozitivnu i uzbudljivu atmosferu.

ROZA – je omiljena boja 2023. godine, a možete kupiti i novčanik u ovoj boji ako želite da u svoj život privučete novac i bogatstvo. Pravilna upotreba ove boje u Feng šuiju može doneti veliki priliv energije u okolno okruženje. Ružičasta, suptilnija varijanta crvene, je univerzalna boja ljubavi. Njegove fine i delikatne vibracije dokazale su svoj umirujući efekat na ljudsko ponašanje.

CRVENA – se često povezuje sa srećom, prosperitetom i bogatstvom. Takođe je povezan sa strašću, ljubavlju i srećom. Veruje se da crvena donosi pozitivnu energiju i stimuliše čula i često se koristi u feng šuiju da pojača moć prostora i privuče sreću. U nekim slučajevima, crvena je takođe povezana sa opasnošću i agresijom i treba je koristiti oprezno u feng šuiju.

ZELENA – je povoljna boja u 2023. Zelena se često povezuje sa rastom, obiljem i zdravljem. Takođe je povezan sa ravnotežom, harmonijom i stabilnošću. Veruje se da zelena ima smirujući i umirujući efekat i često se koristi u feng šuiju za stvaranje mirne i harmonične atmosfere. U nekim slučajevima, zelena boja je takođe povezana sa ljubomorom i zavišću i treba je pažljivo primeniti u feng šuiju.

PLAVA – povezuje se sa tokovima vode koji mogu doneti promene i brzu komunikaciju. 2023. ova boja će aktivirati vašu intelektualnu kreativnost.

Boje sreće za Novu godinu 2023- Čime se obojiti za doček?

Svaki kraj godine dolazi sa manjim ili značajnijim zabavama, poklonima i nezaboravnim trenucima provedenim pored voljenih. A pošto azijske porodice u velikoj meri poštuju novogodišnje običaje, bila bi šteta ne napraviti pravi spektakl boja.

Prema kineskom zodijaku, početak godine ima ogroman značaj jer vam može pomoći da donesete bogatstvo i sreću na svoju stranu tokom cele godine.

Boje imaju posebno značenje u mnogim novogodišnjim tradicijama, a ako sada ne iskoristite da napravite unikatne poklone za svoje najmilije, možda nećete naći druge jednako dobre trenutke, osim godišnjica.

Bez obzira na odabrani poklon, bilo da se radi o novčaniku, komadu nakita, kaputu ili ukrasnom predmetu, savetujemo da svaki od njih ima bar jednu od srećnih boja u godini: roze, crvene, zelene ili plave.

Takođe, na novogodišnjoj zabavi obavezno nosite bar jedan komad odeće u srećnim bojama 2023:

Novac i bogatstvo = pink
Ljubav i ljubav = crvena
Gvožđe zdravlje = zelena
Promena i sreća = plava

 

Srećne boje zasnovane na vašem kineskom zodijaku 2023.

Pacov

Srećna boja pacova 2023. je bordo-crvena, koja predstavlja novac i moć, i pomoći će vam da budete izuzetni u svakom pogledu. Pacov će biti jedan od najsrećnijih znakova i privući obilje. Nemojte da vas savlada zavist.

Bivo

Srećna boja vola u 2023. je nebesko plava. U 2023. pronađite ravnotežu sa svojim rečima, impulsima, bolestima i zavišću. Morate obratiti više pažnje na to ko je vaš prijatelj i na koga se možete osloniti. Ne žele svi oko vas vaše dobro. Budite oprezni sa svojim zdravljem i rečima. Nemojte povrediti ljude koje volite rečima koje izgovorite kada se naljutite.

Tigar

Tigrova srećna boja 2023. je zeleni kreč, koji predstavlja nadu, moć i zdravlje. Bićete veoma srećni u pogledu zdravlja, blagostanja i prosperiteta. Ove godine ćete se uključiti u mnoge projekte.

Zec

Crvena losos je srećna boja zeca 2023. godine, koja predstavlja smirenost, strpljenje i apsolutno znanje – potpunu reinvenciju. Potreban vam je duhovni mir kada donosite odluke. Nemojte žuriti da raskinete ili napravite drastične promene u problemima vezanim za posao. Doći ćete do jedne od najviših tačaka u finansijama.

Zmaj

Srećna boja zmaja 2023. je ružičasta fuksija. Konačno ćete se izlečiti od te glavobolje, te migrene, tih iluzija ili loših snova. Biće to ključna godina za vaše mentalno zdravlje i duhovni napredak. Naći ćete idealnog partnera i menadžerski posao koji ste toliko želeli, a koji će vam olakšati razvoj.

Zmija

2023. srećna boja zmije je magenta. Bićete srećni u pogledu posla, novca, ljubavi, zdravlja i planiranja. Pozitivna promena će se desiti u stvarima koje se odnose na kuću, grad ili zemlju.
Ove godine ćete morati da budete jaki u teškim vremenima. Bićete podrška svojoj porodici i partner u pitanjima vezanim za posao. Razmislite jasno o odlukama da krenete napred i pomognete onima oko vas.

Konj

Srećna boja konja u 2023. je srebrno plava. Ovo će biti godina kada ćete preduzeti akcije da biste postali slobodni. Nosite srebrnjak ili privezak sa sobom da obuzdate zavist koja vam se ove godine približava. Pomoglo bi ako ste spremni da savladate prepreke i demone koji vas mogu okružiti.

Koza

Koza srećna boja 2023. je zelena šuma. Nećete imati ograničenja i moći ćete da ostvarite sve svoje planove. Ali morate biti veoma pažljivi u vezi sa svojim javnim i romantičnim vezama koje mogu narušiti ljubomora i izdaja. Treba obratiti pažnju na ljude sa kojima se družite.
Biće to sjajna godina bez granica. Ostvarićete ono što želite, otići ćete na nezaboravno putovanje, napredovati finansijski, završiti studije i uspeti u karijeri.

Majmun

U 2023. ,majmunova srećna boja je trešnja crvena. To će nesumnjivo biti godina puna strasti i snage; napredovaćete u svemu, preduzeti mere da se preselite u drugi grad ili državu, završite studije i profesionalno napredujete. Naći ćete idealnog partnera i razgovarati o braku ili roditeljstvu 2023. godine. Novac će vam brzo stići 2023. godine, ali morate biti svesni na šta ga trošite. Čuvajte se lažne ljubavi i toksičnih prijateljstava, kojih će ove godine biti dosta.

Petao

Srećna boja petla u 2023. je kobaltno plava. Sreća, radost i romantična i sentimentalna stabilnost će konačno doći do vas. Petao počinje da postaje odrasla osoba. Proći ćete kroz dva neuspeha, ali ne i poraze, koji će vas samo ojačati. Koristite ovu boju i ne recite ne sreći. Najbolje bi bilo da naučiš iz svega što si upropastio.

Pas

Srećna boja onih koji su rođeni pod znakom psa je ružičasta ruža 2023. Konačno ćete pronaći ljubav koja vam je toliko potrebna da biste bili srećni. Konačno ćete naći stabilnost u razmišljanju i više se nećete osećati izdanim.

Svinja

Srećna boja svinje ove godine je lavanda. Imaćete jednu od najboljih godina u svakom pogledu. Godina emocionalne stabilnosti za početak razvoja u svim domenima, a iznad svega, počećete da napredujete u sopstvenom poslu.

 

lepotaizdravlje.rs OttoKrause/iStock Getty Images Plus via GEtty Images; PresidentKUMA/iStock/GEtty Images Plus via Getty Images