Mesečni horoskop za septembar 2023. donosi nam astrološkinja Helena Cupać

by | avgust 31, 2023
Horoskop za septembar

Horoskop za septembar Ovnovima donosi napredak, a Jarčevima mogućnost investiranja.

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac
Telefon: 060/40-777-09

Članak se nastavlja posle reklama

Horoskop za septembar

Ovan

Dragi Ovnovi,
Septembar vam donosi značajan napredak u raznim aspektima života. Venera i Merkur će se
vratiti u direktan hod. Vi ćete pažljivo planirati buduće akcije, a ljubav i finansije su u prvom
planu. Jupiter kreće retrogradno, a budući da se ova planeta nalazi u vašem polju novca, to
ukazuje na reviziju finansijske situacije. Prihodi koje ste toliko dugo čekali, da im se više ne
nadate, sada mogu stići, pa će to biti iznenađenje na vas.
15. septembra ćemo imati mlad mesec, a to se dešava u vašoj šestoj kući. Posvetićete se svom
zdravlju, uspostavićete novu rutinu, možda početi s novim režimom ishrane. Unećete red u radno okruženje. Vreme je za nove projekte i za postavljanje temelja budućeg poslovnog rasta. Istog dana Merkur kreće direktno, što će olakšati komunikaciju u okviru koketiva i ubrzati poslovne procese. 23. septembra Sunce se pridružuje Marsu. To se dešava u vašem polju odnosa, pa zato obratite pažnju na međuljudske odnose – poslovne, lične, porodične, emotivne. Investirajte energiju u njih, jer to može rezultirati upoznavanjem značajnih ljudi. Jako je bitno da se, i kada budete isprovocirani, ne uvlačite u bespotrebne sukobe. Imajte malo više takta. Ako ste u braku ili vezi budite oprezni, jer su mogući sukobi ili sitne provokacije. Jednostavno, povremeno možete osetiti nezadovoljstvo, jer će druga strana biti mnogo više orjentisana na sebe, pa se možete osetiti zapostavljeno. Venera je u vašem petom polju, pa ćete imati dovoljno mogućnosti i snage da zadržite balans.
Slobodnim Ovnovima septembar donosi nova poznanstva, koja mogu da se razviju u nešto
romantično. 29. septembra imamo pun Mesec u vašem znaku. To je ključan trenutak za
oslobađanje od starih obrazaca i postavljanje novih ciljeva. Oslobodićete se negativnosti i
duboko razmisliti o sebi. Javljaju se nove ambicije.

Bik

Dragi Bikovi,
Tokom septembra osetićete ubrzanje. Četvrtog dana meseca Venera, vaša vladajuća planeta,
kreće napred. To je povoljan trenutak za razmatranje finansijskih pitanja, pregovore o
ugovorima… Vraća se stabilnost na finansijskom planu. Imaćete želju da se pokrenete i
emotivno i poslovno, ali je važno da imate na umu da je Merkur retrogradan do 15. septembra.
Mada novi projekti nisu preporučljivi u tom periodu, ukoliko nešto ne možete da odložite,
obavezno proveravajte svaku informaciju koja dolazi do vas. Budite spremni da neke stvari
radite više puta.
Jupiter je u vašem znaku, što je odlično. Ovo je mesec iznenađenja, koja mogu imati veze sa
prošlošću. Jupiter kreće reetrogradno na početku meseca. Ako ste proteklih meseci očekivali
benefite na bilo kom polju, pa prestali da na njih računate, mogli biste se prijatno iznenaditi.
Period je povoljan za romantične veze. Slobodni Bikovi će imati dosta poziva. Sredinom
septembra se mlad mesec dešava u vašem polju ljubavi, pa sada imate priliku da se oslobodite
starih obrazaca, a očekuju vas i nove okolnosti na ovom polju. Ukoliko ste zauzeti, mada dolazi do stabilizacije, još uvek nije preporučljivo forsiranje neprijatnih tema. 23. septembra Sunce ulazi u vaše polje posla. Osetićete pojačan entuzijazam, energiju… Ovo je momenat kad ćete se istaći unutar tima. Neki pripadnici vašeg znaka mogu dobiti značajne poslovne ponude ili, jednostavno, bolje radne uslove. Pazite na odnose sa kolegama, jer je tu Mars. Mogu se desiti povremeni sukobi ili bar sitne provokacije. 29. septembar nam donosi pun Mesec u vašem 12 polju. Fokus je na duhovnosti i unutrašnjoj snazi. Možete da se suočite sa izazovima i strahovima koji vas sputavaju.

Horoskop za septembar – Blizanci

Dragi Blizanci,
Septembar donosi pomak napred. Četvrtog će se Venera vratiti u direktan hod, a ona se nalazi u vašem polju komunikacija. Primetićete da je nešto kvalitetnija, mada je Merkur, vaša vladajuća planeta, i dalje retrogradan. Moguće je uspostavljanje novih veza, dogovora, kontakata…
Sredinom septembra mlad Mesec se dešava u vašem polju doma i porodice. Tada i Merkur kreće napred, pa je primetno ubrzanje na svim poljima, s tim što je u vašem slučaju prioritet na polju doma. Razmislite o renoviranju ili osveženju životnog prostora. Ako ste planirali preseljenje sada je to moguće. Odnosi unutar porodice i sa bliskim osobama dolaze u prvi plan. Od 23. septembra Sunce se pridružuje Marsu i ulazi u znak Vage. Bićete posebno kreativni. Odličan trenutak za ljubavne veze, romantiku, ali i za poslovne projekte, za rad na ličnim ciljevima.
Ako ste slobodni iskoristite septembar za promenu emotivnog statusa, a ukoliko ste u vezi ili
braku obnovićete strasti s voljenom osobom. Tokom septembra se već pomenuti Mars nalazi u vašem polju ljubavi. Entuzijazam vas ne napušta. Imaćete dovoljno energije da se posvetite svemu što volite. 29. septembra imamo pun Mesec u znaku Ovna. To se dešava u vašem polju društvenih mreža, kontakata, prijatelja i planova. Govori o promenama u odnosu na prijatelje i, generalno, društvene kontakte. Neki novi ljudi će doći u vaš život, ali će neki Blizanci prekinuti ranija prijateljstva. U svakom slučaju, do kraja septembra zaokružujete i neke planove. Imaćete jasnu sliku šta dalje činiti, na koji način delovati i biće vam potpuno jasno ko su vam prijatelji. Ukratko, osetićete značajno olakšanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Rak

Dragi Rakovi,
Venera će se vratiti u direktan hod već početkom meseca, a sredinom meseca to će uraditi i Merkur, planeta koja upravlja komunikacijom, tehnologijom i putovanjima. Kako mesec odmiče, osetićete sve veću dinamiku i napredak. Četvrtog dana meseca, Venera se vraća u direktan hod u vašem polju finansija. Ovo je odlično vreme za razmatranje finansijskih pitanja, a kako Venera krene direktno, pronaći ćete nove načine za generisanje prihoda. Razmislite o pasivnom ili dodatnom prihodu kroz kreativne aktivnosti koje vas ispunjavaju. Sredinom meseca, mlad Mesec će se desiti u vašem polju komunikacije, a Merkur kreće direktno i drugi deo meseca donosi bržu realizaciju planova i znatno bolju komunikaciju. Ovo je povoljan trenutak za početak novih aktivnosti, više ćete putovati, kretati se, komunicirati, ali će se u vama javiti želja za učenjem. Ako ne, poslovna dešavanja vam mogu nametnuti potrebu da se dodatno edukujete i ovo je odličan period za takve aktivnosti. Sunce će se pridružiti Marsu 23. septembra u vašem polju doma. Ovo je povoljno za investiranje energije u porodične odnose, ali ipak izbegavajte debate, jer će u suprotnom doći do sukoba, u nekim slučajevima i trenutnog prekida komunikacije, distanciranja… ako ste zauzeti, odnos sa partnerom je relativno stabilan, jer ćete povremeno osetiti da vam je autoritet ugrožen, a ako ste slobodni, za vas će se zaiteresovati ambiciozna osoba koja kroz provokaciju pokušava privući vašu pažnju.
Dvadeset devetog septembra, pun Mesec u vašem polju karijere. Dolazi do realizacije planova, kao i promene statusa. Prelazak na novo radno mesto, novi bolji posao, neki Rakovi mogu dobiti novog nadređenog, na primer je savet da ovih dana budete ispod radara kada je ovaj odnos u pitanju.

Lav

Dragi Lavovi,
četvrtog septembra, Venera kreće direktno i to u vašem prvom polju. Ovo donosi povoljnosti za ljubav i romansu, kao i za ulazak u nove emotivne veze. Ukoliko ste u vezi ili u braku, dolazi do stabilizacije odnosa iako septembar još uvek nije period kada bi trebalo načinjati teme koje mogu izazvati neprijatne sitiacije.  Vaša privlačnost i šarm će doći do izražaja, što će vas učiniti još šarmantnijim.
Mlad Mesec 15. septembra se dešava  u vašem polju novca i Merkur ide u direktno kretanje. Ako je moguće, preporučuje se odložiti potpisivanje važnih dokumenata za posle 15. 9. Ovaj period je povoljan za započinjanje novih projekata, istraživanje sopstvenih talenata i postepeno otkrivanje finansijskih mogućnosti koje se otvaraju.Sunce će se udružiti sa Marsom u vašem trećem polju od 23. septembra i ova kombinacija energija vam omogućava aktivno povezivanje sa ljudima u vašem okruženju i šire.
Krajem meseca, 29.septembra, pun Mesec u vašem devetom polju donosi želju za putovanjima ili produbljivanjem svog obrazovanja. 

Članak se nastavlja posle reklama

Horoskop za septembar – Devica

Drage Device,
Sunce sada sija u vašem znaku, sve do 23. septembra. Ova faza označava vašu „Novu godinu“, period kada razmišljate o svojim ciljevima, donosite odluke i razmatrate načine da zasijate svojom jedinstvenom svetlošću. Četvrtog dana meseca, Venera kreće direktno u vašem dvanaestom polju. Ovo je prilika da usmerite pažnju ka duhovnosti, zdravlju, isceljenju i harmoniji. Venera donosi i pomak napred na polju finansija.
Mlad Mesec 15. septembra i Merkur, u vašem znaku koji kreće direktno. Ova faza donosi dinamiku i usmerava vas prema novim počecima. Ovo je vreme za oslobađanje od starih ograničenja i kreiranje potpuno novog „ja“ I povoljan je momenat za reviziju i obnovu u oblastima kao što su finansije, odnosi i zdravlje. Na polju finansija, inicijativa je važna kako biste iskoristili prilike koje se pružaju.
Pun Mesec 29. septembra će obasjati vaše osmo polje, naglašavajući aspekte kao što su porezi, osiguranje, bankarstvo i investicije. Pravi je trenutak za reviziju na tom polju.

Vaga

Drage Vage,
u ovom mesecu, stvari se polako pokreću napred. Sredinom meseca, Merkur će krenuti direktno, a vaš vladar Venera će se takođe krenuti napred, četvrtog dana septembra. Ovaj napredak donosi novu energiju i otvara vrata za konkretne strategije i planove koje ste možda razmatrali. Mars, planeta akcije, strasti i hrabrosti, boravi u vašem znaku tokom celog meseca. To može izazvati nestrpljenje da preduzmete akciju. Ipak, kasnije u mesecu, primetićete da energija postaje fluidnija i lakša, te da se stvari počinju prirodno odvijati. Venera će postati direktna u vašoj jedanaestom polju četvrtog dana meseca. Ovo je idealno vreme za uspostavljanje novih odnosa, posebno u sferi prijateljstva i zajednice, bilo online ili u stvarnom životu. Kada se Venera vrati u svoj direktan smer, bićete sposobni da privučete pozitivne i harmonične odnose, s obzirom na vašu veštinu medijacije i razumevanja različitih tačaka gledišta.
Mlad Mesec 15. septembra dešava se u vašem dvanaestom polju, a tada i Merkur kreće direktno. Ovo je vreme da se povežete sa svojom unutrašnjošću kroz meditaciju i introspekciju. Otvorite se za duhovni razvoj. Kada Sunce pređe u vaš znak 23. septembra, to je vaš trenutak da zasijate punim  sjajem. Postavite ciljeve i nameru za narednu godinu, razvijajte kvalitete koje želite istaći i privucite pozitivne vibracije.
Pun Mesec 29. septembra se dešava u vašem polju međuljudskih odnosa. Važno je održavati ravnotežu između ličnih potreba i zahteva odnosa. Ovo je period za promene u odnosima dok se razvijate i rastete.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpija

Drage Škorpije,
ovo je period  pripreme za period sa pomračenjima koji dolazi sledećeg meseca. Venera kreće direktno, dok će Merkur izaći iz retrogradnog hoda petnaestog septembra. Ako budete strpljivi tokom prvih nedelja, primetićete kako se stvari postepeno vraćaju u normalu. Četvrtog septembra, Venera kreće napred, otvarajući vrata na polju  odnosa, kako profesionalnih tako i ličnih. Ovo je povoljno vreme za razmišljanje o promeni karijere i napredovanju u tom pravcu. Pozitivni pregovori su mogući, i očekujte susrete sa ljudima koji će igrati ključnu ulogu u vašoj karijeri i životu. Osećaj mira i harmonije prožima vaše interakcije sa svetom izvan vašeg doma. Odnos sa partnerom se harmonizuje a slobodnim pripadnicima vašeg znaka slede prijatna iznenađenja na polju ljubavi.
Mlad Mesec i direktan Merkur od petnaestog septembra donosi obilje novih mogućnosti u vezi sa prijateljstvima i imaćete priliku da izgradite zajednicu ljudi sa kojima se dobro razumete. Takođe, ovo je vreme i za podučavanje i razmenu znanja. Kako Sunce ulazi u vašu dvanaestu kuću, dvadeset i trećeg septembra, pridružuje se Marsu pa je ovo idealno vreme za duboku introspekciju. Ovo je period i kada će vam neki ljudi pokazati svoje pravo, ne tako lepo lice.
Pun Mesec dvadeset devetog septembra stavlja akcenat  na vaše zdravlje i svakodnevne navike. Razmislite o promenama koje biste mogli uvesti kako biste unapredili svoj svakodnevni život.

Strelac

Dragi Strelčevi,
primetićete kako se situacija ozbiljno menja, u septembru. Četvrtog dana meseca, Venera kreće napred. Ovo je povoljan trenutak za započinjanje novih odnosa. Možda ćete se upustiti u romansu sa nekim iz inostranstva ili se spojiti sa osobama van zemlje. Takođe, otvara se mogućnost vezana za inostranstvo koja vam može doneti osećaj  pripadnosti.
Petnaestog septembra, mlad Mesec u  vašem desetom polju zajedno sa Merkurom koji kreće direktno tog dana, pa evom novih okolnosti na polju karijere. Ako čekate da donesete važne odluke, poput potpisivanja ugovora ili pregovora, sačekajte do petanestog da biste iskoristili lakšu energiju. Ovo je vreme novih početaka u karijeri i poslu, kao i za širenje perspektive i istraživanje novih oblasti. Dajte sebi slobodu da razbijate svoje granice i sagledate svet iz novog ugla. Septembar je  idealan period za osvežavanje društvenih veza, umrežavanje i povezivanje sa inspirišućim ljudima. Takođe, vi sami možete biti izvor inspiracije i motivacije za druge.
Pun Mesec dvadeset devetog septembra obasjava vašu petu kuću i podstiče kreativnost. Ovo će doneti nova iskustva na emotivnom planu, bilo da ste zauzeti ili slobodni

Članak se nastavlja posle reklama

Horoskop za septembar – Jarac

Dragi Jarčevi,
ovog meseca su moguće su investicije koje obećavaju finansijsku dobit, možda i kroz partnerstva. 
Ako je moguće, sačekajte sa potpisivanjem važnih ugovora do petnaestog septembra, kada će Merkur krenuti direktnim hodom. Već započeti projekti mogu se završiti u ovom periodu. Iako nije najpovoljniji trenutak za nove početke tokom retrogradnog perioda, imajte na umu da se osećaj usporenosti može prevazići tako što ćete biti skoncentrisani na ono što radite i sve ćete proveravati više puta. Mlad Mesec u vašoj devetoj kući, petnaestog septembra donosi nove prilike za učenje, putovanja…
Krajem meseca, Sunce se udružuje sa Marsom u vašoj desetoj kući, koja se odnosi na karijeru. Ovaj period je idealan za aktivan angažman u vezi sa vašim profesionalnim putem. Samostalnost i nezavisnost su ključne. Vreme je da preuzmete kontrolu nad sopstvenim životom. Takođe je povoljno vreme za povezivanje sa ljudima oko vas. Otvorite se za interakciju. Vaša energija može da napravi pozitivan uticaj na druge.
Ako ste u vezi ili u braku, primetićete kako parnter ima novu ambiciju kada je karijera u pitanju i to će vas oduševiti pa ćete dati punu podršku. Ako ste slobodni, sa Uranom i Jupiterom u polju ljubavi spremaju vam se iznenađenja a kako ove planete idu retrogradno, u pitanju je prošlost.
Pun Mesec u vašoj četvrtoj kući stiže 29. dana septembra. Ovo može izazvati želju za promenom u domaćem okruženju. Popravke, renoviranja ili čak promene u porodičnom okruženju mogu biti naglašene, a moguće su i selidbe.

Vodolija

Drage Vodolije,
Mesec počinje laganim tempom, sa retrogradnim planetama koje se postepeno vraćaju u direktno kretanje. Posebno nakon 15. dana septembra.
Venera kreće direktno 4. septembra, što donosi povoljan period za nove odnose, kako poslovne tako i lične. Ovo je vreme harmonije i privlačenja onoga što zaista želite. Venera boravi u polju međuljudskih odnosa, što zanči da dolazi do stabilizacije u vezama i brakovima. Ako ste slobodni, vama su vrata otvorena, pa je preporuka da budete društveno aktivni.
Novi Mesečev ciklus, mlad Mesec, u osmoj kući naglašava finansijske promene. Takođe, Merkur kreće direktno 15. septembra, pa je bolje odložiti potpisivanje važnih ugovora do tada.
Ovo je povoljan trenutak za nove početke u finansijama, investicijama i dubljem duhovnom istraživanju.
Sunce se pridružuje Marsu u devetoj kući dvadeset trećeg septembra, podstičući putovanja i ubrzanje duhovnog rasta. To je vreme za učenje, deljenje informacija i podizanje talenata na viši nivo. Budite oprezni ako putujete.
Pun Mesec dvadeset devetog septembra i vreme je za učenje, povezivanje s ljudima.

Ribe

Drage Ribe,
Poteškoće koje bi obično zahtevale duži vremenski period za prevazilaženje, sada mogu biti savladane u znatno kraćem roku, doprinoseći bržem ostvarivanju vaših ciljeva.
Savetuje se odgađanje potpisivanja važnih ugovora ili sporazuma sve do posle 15. septembra.Od 4. septembra, Venera će krenuti direktno u vašoj šestoj kući. Ovo označava povoljan period za uspostavljanje novih odnosa, kako u poslovnom tako i u ličnom kontekstu. Takođe, to je povoljno vreme za ulaganje u sebe. Pripazite na aspekte vezane za ishranu i zdravlje.
Sredinom meseca, tačnije na petnaestog septembra, dolazi do mladog Meseca u vašoj sedmoj kući, a i Merkur kreće direktno. Ovaj period ukazuje na nove mogućnosti u odnosima, kako profesionalnim tako i intimnim. Ovaj preokret u energiji otvara vrata za potpuno nove veze. Komunikacija će igrati ključnu ulogu, omogućavajući vam da sagledate odnose iz novog ugla, oslobodite se tereta prošlosti.
Krajem meseca, Sunce se pridružuje Marsu u vašoj osmoj kući. Ovo je povoljno vreme za finansijske strategije, osiguranje i poreze. Osim toga, ova faza podržava rešavanje finansijskih obaveza koje su možda odložene. 29. septembra, pun Mesec u vašoj drugoj kući pruža priliku za redefinisanje finansijske situacije i moguće restrukturiranje. Takođe, ova faza podstiče vašu kreativnost i postavlja pitanje da li trenutno radite ono što zaista volite. Ako nije tako, ohrabruje vas da preusmerite svoj fokus na oblasti koje će vam omogućiti rast finansija i zadovoljstva.

Članak se nastavlja posle reklama

Astro i horoskopski sadržaji koja pruža www.lepotaizdravlje.rs ne predstavljaju, ne zamenjuju i ne bi trebalo da se tumače kao finansijski, pravni, medicinski, psihijatrijski, psihološki ili bilo koji drugi tip stručnih saveta o bilo kojoj temi. Ako vam je potreban takav savet, obratite se licenciranom stručnjaku. www.lepotaizdravlje.rs  nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu usled bilo kakvih radnji koje je posetliac sajta preduzeo nakon čitanja astro ili horoskopskog sadržaja.

natala krechetova/GettyImagesPlus