Skandinavski trend farbanja je najpopularniji letnji trend 2023.

by | jun 25, 2023
Skandinavska tehnika farbanja

Najnoviji hit na TikToku je skandinavska tehnika farbanja ili „Scandi hairline“ koji je savršeni način da ulepšate kosu ovog leta.

Scandi hairline ili skandinavski trend farbanja u stvari naglašava svetliju liniju prednjih pramenova kose i baby vlasi koje mnoge prirodne plavuše i dobijaju tokom letnjih meseci. Ukratko, to je tehnika koja osvetljava samo prednji deo frizure i pruža sjaj vašem tenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte u nastavku kako izgleda ova frizura.

Skandinavska tehnika farbanja je najpopularniji letnji trend 2023.

Tokom tradicionalnog procesa farbanja, frizeri provlače kosu i izostavljaju osnovnu boju kako bi izgradili dubinu i dimenziju kroz pramenove. Iako pramenovi izgledaju sjajno na sredini i vrhovima kose, ova tehnika može ostaviti praznine naizmeničnih svetlih i tamnih pramenova kose u liniji kose, što je posebno istaknuto kada kosu povučete nagore – ali tu ova tehnika zapravo i dolazi do izražaja.

Skandinavska tehnika farbanja je način na koji možete naglasiti preplanuli ten tako što se posvetljuju prednji pramenovi kose i stvara vizuelni sjaj.

Članak se nastavlja posle reklama
@theparlr When the client wants to be bright around her roots so we tried this new trend and it did not disappoint 👸🏼✨ #blondehair #blondehairinspo #hairlinecheck #blondehairstyles #blondesdoitbetter #wetbalayage #haircolor ♬ suono originale – Freddie Mercury

Kako se postiže skandinavska tehnika farbanja?

Čak ni ne morate da budete plavuša da biste postigli efekat ovog trenda, već se može postići na bilo kojoj boji kose. Postiže se laganim nanošenjem farbe direktno na liniju kose, uključujući fine baby dlačice oko lica koje nisu vidljive. Cilj je da se te dlačice malo naglase kako bi se stvorila mekoća i sjaj lica.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate tamniju kosu, važno je odabrati topliju nijansu i blagu farbu koja neće previše posvetliti kosu. Da biste izbegli stvaranje prevelikog kontrasta koji može izgledati neprirodno, zaustavite se na jednoj ili dve nijanse svetlijoj boji.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R O C K Y B A R N E S (@rocky_barnes)

Održavanje boje kose

Iako možda mislite da bi krajnji rezultati bili zahtevni za održavanje, održavanje je zapravo prilično minimalno. Frizeri savetuju da nije potrebno češće farbanje od jednom u svaka tri meseca ili čak ređe. Samo vodite računa o tome da koristite tretman za održavanje farbe, kao i blage šampone.

Članak se nastavlja posle reklama

Nama se ovaj trend izuzetno dopada jer izgleda vrlo prirodno i ne zahteva dramatičnu promenu. Da li biste mu dale šansu?

Miljana MomirovićMatt Winkelmeyer / Staff/GettyImagesEntertainment, Jamie McCarthy / Staff/GettyImagesEntertainment