Boks bob je idealna frizura za dame tanke kose!

by | jul 25, 2022
Boks bob

Boks bob je jednostavan način da prikrikemo tanke vlasi, a da nam kosa izgleda besprekorno. Evo i kako se nosi ovaj hair stil.

Bob frizura, danas, ima na pregršt varijacija na temu. Ono zbog čega je ovaj hair stil popularan jeste činjenica da se lako održava, pristaje svakom obliku lica i teksturi kose, lako se stilizuje i veoma je raznovsrtan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by / (@kaho_tanaka_)


Hair stručnjaci naročito savetuju ovu frizuru damama tanke kose, jer bob dodaje volumen i čini kosu gušćom, a frizuru postojanijom.

Članak se nastavlja posle reklama

Boks bob

Bob frizura je top jedan hair stil već više od decenije, a ovog leta, varijacije na temu su najpopularnije. Bob nezahteva nikakvu posebnu negu, stalne posete frizueru i univerzalan je. A postiže se i volumen o kojem sanjaju dame prirodno tanke i svilenije kose.

Vizuelno, boks bob podseća na standardni bob, ali se ove frizure razlikuju po tehnici šišanja. Kod boks boba važno je postići volumen, koji se radi seckanjem vrhova na različite dužine. Na samom korenu kose, stepenasto se šiša svaki pramen.

Ova frizura daje gustinu i volumen, koja je primetna čak i bez stilizovanja. A ovaj hair stil posebno voli Kaia Gerber, koja ga je i popularizovala. Inače, ovaj bob ne podleže ni starosnoj granici.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Kako se stilizuje?

Volumen možete povećati penom za kosu koju nanesite na mokre vlasi. Zatim prosušite kosu i četkom raščešljajte frizuru.

Članak se nastavlja posle reklama

SAVET PLUS: Dublji razdeljak sa strane takođe čini kosu bujnijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljeAmy Sussman via Getty Images Entertainment