Feniranje svih tipova kose: Od kovrdžave i guste do tanke i fine

by | 14 decembra, 2022
feniranje svih tipova kose

Otkrivamo vam trikove za feniranje svih tipova kose, počev od superduge, preko kratke, do guste i kovrdžave.

Nazovite nas staromodnim, ali malo šta govori o nama više od frizure. Ali i dalje ostaje pitanje: Kako fenirati kosu kao profesionalac dok stojite u bade mantilu ispred ogledala u spavaćoj sobi? Ne bojte se ljudi, imamo rešenja. Bez obzira da li je vaša kosa fina i treba joj volumen, kovrdžava ili sklona kovrdžanju , ili je samo predugačka ili gusta da biste je sušili fenom, a da se ne znojite, imamo insajderske trikove za vas.

Feniranje svih tipova kose- trikovi i saveti

Feniranje guste kose

Uvek pripremite kosu pre stilizovanja. Koristite losion za feniranje da biste zagladili kosu. Ovaj preparat istovremeno deluje i  zaštita od toplote i vlage. Ovo neće samo olakšati sušenje, već će i vaša frizura trajati duže.

Dobar savet za bilo koju vrstu kose je da se pripremite tako što ćete grubo osušiti , a zatim dodati odabrane proizvode za stilizovanje . Na ovaj način štedite vreme i izvucite maksimum iz svojih proizvoda.

Odlična varka je da sušite samo vrh kose.. Zamislite gornji deo vaše kose kao oblik potkovice oko temena. Potkovicu sušite ili fenirajte unazad za volumen, ili sa zagrejanim viklerima (još lakše), a zatim dodajte malo spreja za teksturu.

Feniranje svih tipova kose- fina i tanka kosa

Fina kosa ima tendenciju da bude opterećena vlagom u vazduhu, tako da može izgledati ravno i monotono. Kao i kod drugih tipova kose, morate da blokirate vlažnost ako možete. Koristite lagani balzam za kosu po vlažnom vremenu i zapečatite krajeve kose serumom nakon feniranja za glatku i dugotrajnu završnicu.

Kada imate tanku i finu kosu, zaista želite da maksimizirate volumen i debljinu vlasi. Počnite korišćenjem proizvoda za povećanje volumena preko vrhova. Fenirajte kosu od korena u suprotnom smeru, a zatim koristite nežnu četku da biste ga izgladili.

Možete koristiti i zagrejane viklere. Malo osušite kosu, dodajte sprej za povećanje volumena, a zatim ubacite viklere dok se oblačite. Bolje je što duže ostaviti ih na kosi.

Feniranje kodvržave kose

Feniranje kovrdžave kose je jednako lako kao i u slučaju ravne, posebno kada koristite difuzer za feniranje. Kosu osušenu peškirom, prebacite napred i ubacite u difuzer koristeći srednju temperaturu. Ovo će omogućiti da se kosa ravnomerno osuši, dok će gustoj ili neposlušnoj kosi dodati prirodan volumen.

Pripremite kosu balzamom za kovrdže kako biste bili sigurni da su definisane, blistave i zdravog izgleda. Ako nemate balzam, dobar regenerator i/ili ulje može dati isti efekat. Osušite prednju stranu deo kose napred kako bi se sprečilo da kosa padne u čudan ili neujednačen razdeljak.

Ako nameravate da je sušite fenom, koristite kremu da biste lakše definisali kovrdže, a zatim upotrebite difuzer.

Feniranje svih tipova kose- duga kosa

Da biste brzo osušili superdugu kosu, počnite feniranje na potiljku i sušite kružnim pokretima. Toplota se povećava, tako da ćete osigurati da je ceo zadnji deo vaše kose suv dok se koncentrišete samo na jednu oblast. Ovo ostaviće vam više vremena da personalizujete ostatak svog feniranja pomoću hvataljke ili četke.

Sjajan trik je da osušite kosu fenom pre nego što odete u krevet, a zatim je stavite u labavu punđu na vrhu glave. Spavanje u punđi će vašoj kosi dati malo neuvezanu završnicu i dodati prirodno kretanje koje traje sve dan“.

Za lako feniranje, osušite delove peglom ili figarom, a zatim ih pričvrstite ukosnicama da biste izbegli uvijanje i da biste stvorili trajni volume. Kada se vaša kosa ohladi, pustite da lokne padnu i prođite prstima kroz njih. Završite lakim lakom za kosu da sve ostane na mestu.

Trikovi za feniranje kose: U tri koraka do dupliranog volumena

Feniranje kratke kose

Kratkoj kosi može nedostajati sjaja, pa umesto da je sušite u jednom potezu, napravite željeni razdeljak, a zatim, koristeći prste poput četke, podelite kosu na delove dok je sušite fenom – stvorićete više podizanja i volumena ovuda.

Ako je dovoljno duga, možete da koristite mini četku sa lopaticama kroz vrh da biste je zagladili ako želite uredniji izgled. Uvek završite sa sprejom za sjaj ako idete na lakiranje ili nanesite proizvod za teksturu kroz kosu za ivicu.

Kraće frizure izgledaju sjajno sa opuštenom teksturom. Ovo možete da napravite korišćenjem proizvoda za teksturu, kao što je slani sprej i češljanjem kose prstima. Da biste to uradili, preuzmite kontrolu i češljajte kosu prstima, a ne četkom, povlačeći i zaglađujući kosu u pravcu u kom želite da je nosite dok je sušite fenom.

 

Lepota i zdravljeiprogressman/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;Jovanmandic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.