Frizure za svaku dužinu kose koje će biti moderne u 2023.

by | januar 10, 2023
Frizure za svaku dužinu kose

Predstavljamo vam frizure za svaku dužinu kose koje se lako oblikuju i koje će i te kako biti relevantne tokom ove godine.

U 2023. želimo da unesemo malo lakoće u život, zbog čega trendovi lepote ne podržavaju teksturirane i obimne frizure. Dobre su jer se lako mogu oblikovati, a čak i bez posebnog stilizovanja, kosa će lepo „ležati“. Evo šta kažu svetski stilisti- koje će frizure biti u modi 2023. godine, a ujedno i kako da ih sami stilizujete.

Frizure za svaku dužinu kose

„Italijansko“ šišanje

Karakteristike ove frizure su šiške i kraća kosa na temenu i dugi bočni pramenovi. Šišanje izgleda hladno i na ravnoj i na talasastoj kosi, daje lakoću celokupnom looku. Ako volite da budete u centru pažnje, možete dodati i svetle akcente: napravite ombre ili brond, a oblikujte šiške tako da odgovaraju vašem tipu lica.

Takva frizura se može oblikovati uz okruglu četku i fen. Ova tehnika je univerzalna, jer uz njenu pomoć možete lako ispraviti kovrdže i uvijati ih. Veoma su aktuelne i kreativne ideje za stajling sa ravnom kosom i razdeljkom, zalizanom kosom sa mokrim efektom, kao da ste upravo izašli ispod tuša, kao i blago raščupana  talasasta kosa. Ovaj stil možete napraviti kod kuće koristeći proizvode za oblikovanje: sprej od morske soli ili gel za modeliranje kako biste stvorili efekat mokre kose.

Frizure za svaku dužinu kose- izdužene „zavesa“ šiške

Takozvane zavesa šiške su bile megapopularne 2022. godine, a migriraće sa nama i u 2023. Istina, sada je u trendu njihova izdužena verzija, koja je univerzalna. Naime, frizura se može napraviti i na ravnoj i na kovrdžavoj kosi, na bilo kojoj teksturi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suphi Tunbull (@suphitunbull)


Ovakve šiške se prilagođavaju svakoj prilici. Sofisticirani konjski rep, nemarna punđa, samo opuštena ili malvinka – šta god da izaberete, šiške uvek padaju u graciozne talase sa strane i dodaju polet kosi i celokupnom looku.

Biksi frizura

Ovo je nešto između piksija (bikie cut) i „pocepanog” ili „slojevitog boba”. Ova frizura nam je došla iz 90-ih, a bila je popularna 2022. godine. Ipak u novoj godini će i dalje biti visoko na lestvici popularnosti. Ova frizura ima meki bob oblik koji je kraći pozadi i duži napred, sa mnogo slojeva sličnih piksi frizuri. Ona takođe ima različite opcije za šiške: sa kratkim, dugim, ravnim ili kosim šiškama. Može se stilizovati začešljano pozadi ili sa bočnim razdeljkom, postižući efekat urednog stila ili opuštenosti i lakoće.

Frizure za svaku dužinu kose- kaskada

Ovo je moderna frizura sa suptilnim prelazima koji lepo strukturiraju frizuru, daju joj prirodan volumen i blagi ležeran izgled. Šišanje „kaskada“ za srednju i dugu kosu je u stanju da naglasi bilo koji look. Odgovara i ravnoj i talasastoj kosi. Sve trendovske vrste šiški su kombinovane sa kaskadom: retka ravna šiška ispod obrva, zavesa šišk, duge asimetrične šiške, pa čak i kose šiške.

„Kaskadna“ frizura se može oblikovati češljanjem, peglom za kosu ili jednostavno osušena fenom. Pravilno napravljena „kaskada“ će uvek ležati u prelepim obimnim loknama.

Kare frizura

Legendarna ženska bob frizura već dugi niz godina nije izgubila svoju relevantnost. Kare 2023. se ogleda u lakoći i nemarnosti, tako da će bob za srednju kosu bez šiški biti megatrend ove sezone. Može biti klasična u jednoj dužini ili višeslojna. Ovde možete igrati sa opcijama i izabrati onu koja vam odgovara, na primer, prema obliku lica ili obrnuto, zaokružujući siluetu.

Jedna od opcija za stajling je efekat mokre kose. To možete postići uz pomoć gela: nanesite ga na dužinu i začešljajte kosu unazad.

 

 

Lepota i zdravljeHolcy/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; oksy001/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; ValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus via Getty Images