Party friz

by | avgust 15, 2009


Bez obzira na to da li se spremate za koktel u ekskluzivnom restoranu
ili za opuštenu privatnu žurku, budite neodoljivi. Poslužite se
trikovima VIP stilista…

 

Lepota i Zdravlje - Kiara najtli kosaUZOR: Kira Najtli

Članak se nastavlja posle reklama

Puštam kosu, i frizura mi je trenutno u najgoroj fazi. Kako bih mogla da je oblikujem za doček, a volela bih da imam lepu frizuru i za sestrino venčanje koje je zakazano za naredni mesec?

Holivudski stilista Ben Skervin, koji je od prilično kratke kose Kire Najtli napravio vrlo ženstvenu punđu („dostojnu“ spektakla kao što su premijera filma i dodela Oskara), predlaže oblikovanje talasa i podizanje kose u punđu. Najpre, napravite talase figarom (ili presom za kosu), a onda uvijte tanje pramenove u spirale i svaki zakačite tankom ukosnicom (u obliku slova „U“). Krajeve kose možete da uvučete ispod punđe, ili da ih ostavite da slobodno padaju. Ova frizura stvara iluziju duge kose – niko ne može da odredi gde vlas počinje a gde se završava!

 

Članak se nastavlja posle reklama

UZOR: Moli Sims

Kada podignem kosu, volela bih da je oblikujem tako da mi uokviruje lice. No, nikako ne mogu da savladam lokne koje mi padaju na oči. Šta da radim?

Članak se nastavlja posle reklama

Dugačke, stepenasto ošišane šiške „omekšavaju“ svaki stil, tvrdi stilista Enco Angileri. Da bi kreirao ženstveni look Moli Sims, Angileri je u vlažnu kosu utrljao kap-dve seruma za oblikovanje, a onda je isfenirao šiške pomoću okrugle četke srednje veličine. Dakle, najpre osušite prednji deo šiški prema napred, a potom ih začešljajte unazad i pustite kosu slobodno da pada (tako ćete ostvariti prirodan volumen i lepršavost). Na kraju, prebacite šiške na levu ili desnu stranu, zbog čega ćete izgledati više šik a istovremeno ćete postići ono što ste želeli – uokvirićete lice. Ako nemate šiške, pokušajte da oblikujete nekoliko kraćih pramenova na prednjem delu glave, na način na koji biste oblikovali i šiške, ili napravite razdeljak sa strane i stavite kosu iza uha.


Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - party frizUZOR: Paris Hilton
Očekuje me prilično dinamičan period – nekoliko zabava zaredom, pa me zanima kako mogu da produžim „rok trajanja“ svojoj frizuri?

Prvi i najvažniji korak jeste da dobro isperete kosu nakon nanošenja regeneratora, poručuje njujorški stilista 2009-08-15Natanjel Hokins, koji vodi računa o tome da kosa Paris Hilton uvek izgleda kao da je tek oprana i oblikovana (mada to nije!). Na taj način, izbeći ćete nagomilavanje ovog preparata u korenu kose, pa time i njeno mašćenje. Potom, Hokins savetuje nanošenje pene na vlažnu kosu i feniranje pomoću krupne okrugle četke. Nakon toga, uvijte šire pramenove na krupne papilotne i držite ih pet minuta (radi volumena). Drugog dana, osvežite frizuru primenom figaroa (ili prese za uvijanje kose). Uvijte pramenove širine 3 cm i raščešljajte ih u blage talase. Trećeg dana, poprskajte kosu lakom koji ne sadrži vodu – i najmanja količina vlage ukovrdžaće vašu kosu. A onda birajte: sakupite je u konjski rep, zakačite je širom šnalom pri potiljku ili je uvijte u ženstvenu punđu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i Zdravlje - party frizUZOR: Sijena Miler

Da li je moguće spasiti frizuru na kiši ili snegu?

Članak se nastavlja posle reklama

Kada pokvasite kosu, slučajno ili namerno, voda ponovo aktivira sve preparate koje ste na nju naneli. Tako bar kaže stilista Aleks Dizon, koji već neko vreme vodi računa o kosi Sijene Miler. No, ako upotrebljavate kvalitetne proizvode, onda uvek bez problema možete da preoblikujete kosu (zapravo, vlaga utiče na fleksibilnost i punoću kose). Zgužvajte kosu ili uvijte pramenove oko prsta da biste ponovo kreirali talase. Ako je gornji sloj kose postao vazdušastiji podignite ga i povucite unazad. Kada je procenat vlage u vazduhu visok, Dizon savetuje preparate za kosu koji sadrže antikumektant (štiti od vlage u vazduhu).


Lepota i Zdravlje party frizUZOR: Eva Mendez

Članak se nastavlja posle reklama

Želela bih da učvrstim kosu kako bi preko celog dana izgledala uredno, ali ne bih volela da mi frizura deluje „uštirkano“. Šta mi savetujete?

Ključna stvar za oblikovanje frizure koja ne podseća na kacigu jeste kreiranje volumena i oblika ali bez mnogo preparata. Stilista Eve Mendez – Rod Ortega preporučuje upotrebu proizvoda za povećanje volumena i učvršćivanje, i to pre sušenja. Nakon sušenja, uvijte šire pramenove kose na krupne papilotne i poprskajte celu kosu lakom (ali, ne preterujte!).

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tekst: Nataša Ćovin

Tagovi: