Zaštittite kosu od sunca

by | 18 jula, 2012

Pod uticajem sunca, soli i hlora kosa se suši, puca i lomi. Kako biste to sprečili, nakon svakoga kupanja u moru ili bazenu kosu isperite vodom, a šamponom je perite svaka dva dana.

Ukoliko želite dodatno da zaštitite vašu kosu, preporučujemo vam blage regeneratore i hranjive maske za kosu koje same možete da napravite.

Hranjivi instantni regenerator od banane
Sve što vam je potrebno za pripremu ovoga jednostavnog regeneratora su dve-tri zrele banane. Ogulite ih, dobro ispasirajte, te nanesite na kosu i potom izmasirajte. Nakon 15 minuta isperite kosu temeljno i operite je šamponom.

Balzam s kokosom za dubinsko obnavljanje kose
Ogulite avokado, očistite ga od koštica i izgnječite. Dodajte šoljicu kokosovog mleka i dve kašike kokosovog i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Za dubinsku regeneraciju ostavite da deluje 10-15 minuta, a zatim isperite i našamponirajte kosu.

Maska od meda za negu svih tipova kose
Pomešajte pola šoljice meda i četiri kašike maslinovog ulja (ako imate masu kosu onda su vam dovoljne i dve kašike). Izlijte smesu u plastičnu flašu izatvorite. Pre svake upotrebe lagano protresite smesu, pa je ravnomerno nanesite, te umasirajte u kosu i vlasište. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje od 30 minuta do sat vremena, a potom našamponirajte i dobro isperite kosu.

Jogurt za sjaj kose
Umasirajte pola šoljice jogurta u vlažnu kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite prvo toplom, pa hladnom vodom, a onda operite kosu šamponom. Tretman ponovite na svake dve nedelje. Mlečna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.

Tagovi: