Šta treba da imate u vidu kada je reč o kosi

by | 10 februara, 2012

Nije retkost da žene odu kod frizera sa fotografijom neke poznate dame čiju frizuru žele da iskopiraju. Ipak, ponekad njihov izgled treba da nam bude i uzor za izgled kakav treba izbegavati.

Sledeći put kada budete želeli da promenite izgled, ili kada sami budete nameštali frizuru, uzmite u obzir nekoliko stvari.

Ne preterujte sa crnom, posebno ako imate svetliji ten i svetlu boju očiju. Ako ipak želite tamniju boju kose, izaberite neku nijansu tamno smeđe. Sigurno ne želite da izgledate kao Kameron Dijaz kada je postala brineta.

Kosa ne treba u isto vreme da bude stilizovana na dva različita načina. Ako imate kovrdže, nemojte istrovremeno zalizivati šiške ili kosu na temenu. Kosu možete skloniti sa lici pomoću rajfa ili šnalica.

Negujte svoje šiške. Ako vam padaju preko očiju, skratite ih, ili ih isfenirajte tako da padaju sa strane.

Ako imate kratku frizuru, nemojte dopustiti da izgubi oblik. Kratkoj kosi je potrebno više nege nego dugoj, pa koristite šampone i druge proizvode koje joj povećavaju volumen. Rene Zelveger u ovom izdanju je školski primer kako vaša kratka kosa ne treba da izgleda.

Nakon feniranja ili peglanja, kosa se često naelektriše, pa posle ovakvih tretmana stavite na nju nekoliko kapljica seruma za kosu. Ipak, nemojte preterati, jer vam ti preprati mogu i umastiti kosu.

Ne preterujte ni sa dodacima u kosi. Iako su veliki ukrasi za kosu uvek in, treba da budu neutralnih boja i suptilni, a ne prešareni i nikako ne biste smeli da u kosi imate više od jednog dodatka istovremeno. Ako su jednake veličine kao ovaj venac u kosi Paris Hilton, znajte da ste preterali.

Preupadljivi pramenovi odavno su izašli iz mode. Da biste postigli mnogo prirodniji izgled, neka vaši pramenovi tanki i tek nijansu svetliji od vaše prirodne boje kose. Takođe, umesto da ih izvlaćite po celoj kosi, napravite tek nekoliko koji će uokviriti i istaći vaše lice.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.