Uvijanje kose čarapom: Kako napraviti kovrdže ovim trikom s TikToka (KORAK PO KORAK)

by | 20 decembra, 2021
Uvijanje kose čarapom

Uvijanje kose čarapom već neko vreme je apsolutni hit na društvenim mrežama, a ukoliko želite da ga isprobate, predstavljamo vam detaljan vodič.

Već neko vreme, devojke širom sveta traže što bezbednije načine da dobiju raspošne lokne, bez korišćenja pegle i viklera. U celom tom procesu, neko se dosetio da kosu uvija čarapama. I, ako je sudeći po korisnicama TikToka, ova metoda zaista deluje. A evo i kako da je isprobate i sami.

Uvijanje kose čarapom- tutorijal

Korak 1

Savet je da kosu uvijate dok je vlažna (ne skroz mokra!). Stoga, prvo je operite i nanesite i balzam. Možete korisiti i bocu s rasprišivačem, da navlažite kosu, ukoliko nije vreme za pranje.

Korak 2

Kosu iščetkajte kako ne bi dolazilo do mršenja. Koristite češalj s širokim zupcima.

Korak 3

Nakon što vam se kosa prosuši, vreme je da je uvijete. Uzmite jedan pramen i čarapu uvijajte od vrha do kraja. Kraj čarape vežite u čvor. Ponovite proces dok celu kosu ne umotate u čarape. Što manji pramen, kovrže će biti izraženije.

Korak 4

Morate da ostavite da se kosa u potpunosti osuši. Savet je da je uvijete pre spavanja, ili odmah ujutro, dok se pripremate za izlazak iz kuće.

Korak 5

Kada se kosa osuši, skinite čarape, jednu po jednu. Najlaši način jeste da krenete da odmotavate pramen od korena ka kraju.

Korak 6

Kosa bi mogla da vam bude naelektrisana. Koristite penu ili kremu za definisanje lokni.

Korak 7

Kosa bi mogla biti slepljena na samom temenu. Naprskajte malo laka za kosu za volumen i prstima podignite koren kose.

Ovakva frizura može da traje i do nekoliko dana.

 

 

lepotaizdravlje.rsCentralITAlliance/iStock/Getty Images Plus via Getty Images