Volumen, pramenovi i trake prikrivaju izrastak koji se nazire

by | 5 oktobra, 2011

Spas u poslednji čas: Suvo pranje kose, razbarušeni look i svetliji pramenovi u jednom potezu zamaskiraju promenu boje, otkriva frizer slavnih holivudskih zvezda
Ženama koje farbaju kosu izrastak je estetski problem broj jedan, ali zbog nedostatka novca i vremena on je često na dnu popisa obaveza. Sedi izrastak pri korenu tamne kose ili izražajni tamni izrastak kod plave nijanse počinje da proviruje već nakon dve nedelje, a nakon mesec dana već je vrlo uočljiv.

Ali, na tržištu postoji niz proizvoda kojima možete u tren oka da zamaskirate neugledan izrastak te odlazak kod frizera, na novi tretman farbanja kose, pomerite za koju nedelju. Poznati holivudski frizer Patrik Melvil, zaslužan za savršenu kosu brojnih zvezda, među kojima su Demi Mur i Ketrin Zita-Džons,otkrio je nekoliko trikova za prikrivanje izrastka. Čim se pojavi, s klasičnog pranja i šamponiranja pređite na suvo pranje kose šamponima u boji, savetuje Melvil.
Suvi šamponi u boji imaju dvostruku prednost – osim što prikrivaju izrastak, bitno produžavaju rok trajanja boje. Voda i šampon kod čestog pranja kose deluju na molekule boje koja vidljivo bledi te gubi sjaj.
Začešljane frizure i rep strogo zabranjeni
Kad se pojavi izrastak, zaboravite konjski rep i frizure uredno začešljane unazad. Uz razbarušeni stajling izrastak je manje vidljiv. Umesto ravnog napravite cik-cak razdeljak na suprotnoj strani od one na kojoj ga inače češljate.
Poigrajte se trakama za kosu
Izrastak možete da zamaskirate i trakama za kosu. Trake raznih širina, uzoraka i boja, usklađene s odećom, mogu biti simpatičan detalj koji će ujedno prikriti izrastak. Uključite maštu te umesto jedne široke kombinirajte nekoliko uskih traka.
Volumen skriva izrastak
Linija izrastka vidljivija je na ravnoj kosi priljubljenoj uz teme. Pri sušenju podignite pramenove od temena, a u tu svrhu mogu vam poslužiti i sprej i pena, koji kosi daju volumen. Izrastak je manje uočljiv i kod slojevito ošišanih i bob frizura.
 

Tagovi: