Instant pramenovi: Novi trend sa kojim mnogo dobijamo

by | januar 28, 2023
Instant pramenovi

Instant pramenovi (Instant Highligts) je trend brzog izvlačenja pramenova. Tako da umesto da ste kod frizera satima, relativno brzo možete da izvučete pramenove i da izgledate sjajno.

Šta su instant pramenovi?

U pitanje je tehnika ekspresnog osvetljavanja kose. Procedura traje 45-60 minuta, što, primetićete, skoro duplo skraćuje vreme od klasičnog izvlačenja pramenova. Proces je brži zahvaljujući upotrebi pegle. Frizer uzima pramenove, postavlja ih na foliku i gusto nanosi kremu za posvetljivanje. Pramen potom pokriva drugim slojem folije i peglom zagreva pramen 30 sekundi. Ukoliko to nije dovoljno, možda će pokušati još jednom. Na ovaj način se smanjuje vreme izlaganju farbi za kosu. Ako je sve urađeno kako treba, onda je proces pravljenja instant pramenova potpuno bezbedan.

 

Koliko nijansi posvetljenja postoji?

Instant pramenovi su idealni za posvetljivanje samo određenih delova kose. Dakle, ne moraju biti obuhvaćeni celi pramenovi kose. Moguće je napraviti šest nijansi posvetljenja. U zavisnosti od toga koliko posvetljenje želite, zavisi i koliko dugo ćete držati pramen u procesu izbeljivanja. Mnogo zavisi i od vaše prirodne kose. Takođe, instant pramenovi se mogu primeniti i na svetlu i na tamnu kosu, samo naravno rezultati ne mogu biti iste jačine.

Nega kose nakon izvlačenja instant pramenova

Da biste upotpunili izbeljeni deo kose, možete koristiti zlatnu, bež plavu i pepeljastu boju za farbanje. Pratite upuststva na pakovanju za dalju nego kose. Takođe, ako želite ovaj trend da isprobate u frizerskom salonu, onda zatražite naknadni tretman za intenzivnu ishranu i obnavljanje strukture izbleđene kose.

Važna preporuka

Setovi za Instant pramenove su dostupni u prodaji, ali je bolje da za sam proces posetite frizerski salon. Postoji velika mogućnost oštećenja kose ako se tretman ne uradi kako treba. Takođe, frizeri će sigurno pogoditi nijansu koju želite, a ne mora da znači da ćete i vi u tome uspeti. Upravo zbog toga bi bilo najbolje kada biste poverili svoju kosu frizerskim rukama.

Instant pramenovi

Andrii Lysenko/GettyImagesPlus

Instant pramenovi vrlo brzo osvajaju simpatije. A i ko ne bi želeo divno nijansiranje kose po kratkom postupku? Ukoliko se odlučite da isprobate ovaj trend, verujte frizerima i čuvajte svoju kosu.

kzenon/GettyImagesPlus