Ruža punđa: Frizura koja će obeležiti proleće svojom elegancijom

by | 17 marta, 2023
ruža punđa

Klasična zalizana „procvetala“ je u nešto još elegantnije. Sa slojevima od „latica“, ruža punđa izgleda tako ženstveno i sofisticirano.

Lepota ove frizure je to što je možete napraviti u različitim oblicima u zavisnosti od vaše kose. Nastala je nedavno na New York Fashion Week modnoj reviji Christian Siriano. Izgleda kao balerina punđa — ali sa mnogo više karaktera. „Baš kao i cveće, svaka punđa treba da ima svoj personalizovani oblik“, rekla je frizerka Lacy Redway, koja je osmislila ovu frizuru.

Otkrivamo kako da je postignete – korak po korak.

Ruža punđa: Frizura koja će obeležiti proleće svojom elegancijom

Šta će vam biti potrebno za ovu frizuru?

Ruža punđa

Ovo nije neuredna punđa koju ćete napraviti za čas. Odvojite vreme da je napravite tako da izgleda besprekorno i elegantno. Biće vam potrebno:

  • fen za kosu
  • sprej za zaštitu od toplote
  • prozirne ili crne elastične gumice za kosu
  • ukosnice
  • lak za kosu
  • pena za kosu

Ruža punđa: korak po korak

Pripremite kosu proizvodima za stilizovanje

Pre nego što započnete sa pravljenjem frizure, nanesite sprej za zaštitu od toplote od korena do vrhova kose. Zatim lagano zavežite niski rep za osnovu.

Odvojite prednji pramen

Ako želite da postignete izgled sa modne piste, pre nego što zavežete rep, izdvojite pramen. Da biste ga „pravilno“ izabrali, koristite luk obrva kao vodič. A ako želite frizuru bez ovog detalja, samo pokupite celu kosu u rep.

Feniranje

Sada kada imate osnovu, vreme je za vaš rep postane čvršći i besprekoran. To postižete uz pomoć feniranja da biste je skupili u čvrst rep. Na glavu stavite penu za kosu za maksimalno držanje. Možete koristiti i veću četkicu za šminkanje za nanošenje pene kako biste je ravnomerno rasporedili.

Napravite ruža punđu

Za slojevitiju punđu, rasporedite rep na četiri dela. Počnite sa jednim pramenom i formirajte oblik „osmice“. Pričvrstite ga pre nego što pređete na drugi pramen. Umotajte svaki od preostalih delova istim pokretom oko tog srednjeg dela, jedan po jedan. Treba da sve izgleda kao rolnica sa cimetom. Zamislite svaki pramen kose kao laticu, a osnovu punđe kao cvet.

Nakon što napravite punđu, poprskajte deo kose koji je ostao izvan repa lakom za kosu da biste ga postavili na mesto pre nego što ga ispletete u obliku slova „S“ od linije kose ka punđi sa ružama. Pričvrstite pramen kose ukosnicama.

Roža punđa: završni korak

Upotpunite celu frizuru lakom za kosu i pričvrstite sve labave delove ukosnicama.

Ako volite da nosite punđe, ova zanimljiva frizura učiniće da čitav vaš izgled izgleda ženstvenije i elegantnije ovog proleća.

Miljana MomirovićDave Kotinsky/Stringer/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.