Categories Lice

Mejkap savet za punije usne

Kako bi vaše usne vizuelno izgledale krupnije, morate biti pažljivi, te za početak savetujemo da eksperimentišete sa prirodnim nijansama, a tek onda isprobate jake boje. 

veće usne

Usne uvek treba negovati da bi bile lepe. Ne zaboravite da svetliji karmini povećavaju usne, dok ih tamniji vizuelno smanjuju. Takođe, mat varijante su bolje za vizuelno povećanje usana, jer svetlucavi i sedefasti karmini mogu izgledati jeftino. Boja mesa, ružičasta, bež i boja breskve su idealan su izbor.

Kako bi vaše usne izgledale krupnije, potrebni su vam: balzam za usne, olovka za usne (najbolje u boji sličnoj nijansi tvojih usana),  sjaj, ruž i četkica za nanošenje ruža.

Postupak:

1. Na usne nanesite malo balzama.

2. Dobro proučite oblik svojih usana. Da li su ravnomerne ili je jedna veća? Gornja usna često je tanja od donje, pa pri izvođenju ovog postupka vežbajte “izjednačavanje”.

3. Naoštrenom olovkom iscrtajte usne, prelazeći lagano preko ivice na delovima koje želite da popunite. Ne preterujte.

4. Pošto ste iscrtale usta, olovkom lagano popunite cele usne da bi prelaz izgledao uverljivo.

5. Četkicom naneste karmin.

6. Ako želite dodatni volumen, na sredinu usana nanesite malo prozirnog sjaja.

Savet:

1. Posle ovoj postupka, na četkicu nanesite malo korektora i pažljivo pređite oko ivice usana da biste ih dodatno naglasili. Korektor mora da bude za samo jednu nijansu svetliji od vašeg tena.

2. Vizažisti često nanose malo hajlajtera ili belu olovku iznad same linije usana. Isprobajte ovaj mali trik, rezultat će vas oduševiti!

Savet +

Razmažite, razmažite i razmažite. Bilo da je reč o olovci, karminu, korektoru ili hajlajteru, vrlo je važno dobro uskladiti nijanse sa licem da bi rezultat bio prirodan i profesionalan.

Ivor: youqueen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA