5 lekcija o životu i ljubavi koje smo naučili od Dženifer Lopez

Dok smo ovih dana slušali o navodnom raskidu veze sa Aleksom Rodrigezom, pa zatim i demanti, zapitali smo se čemu nas može naučiti turbulentni ljubavni život J.Lo

by | mart 15, 2021

Dženifer Lopez je zašla u šestu deceniju, a više od 30 godina je u svetu šou biznisa. Proslavila se kao plesačica, pevačica i glumica, a danas, čuvena J.Lo, iza sebe ima tri braka, dvoje dece, preko 20 filmova, devet studijskih albuma, kozmetičku liniju i nekoliko veza o kojima je brujao ceo svet.

Zato, kada su se krajem prethodne nedelje pojavile vesti o navodnom raskidu veze sa zvezdom bejzbola, Aleksom Rodrigezom, a zatim, za vikend, i demanti ove vesti, zapitali smo se čemu nas može naučiti turbulentni ljubavni život latino dive?

Dženifer i te kako ima mnogo saveta, a neke od citata, koji su na nas ostavili najjači utisak, delimo u nastavku.

Članak se nastavlja posle reklama

Lekcije Dženifer Lopez o životu i ljubavi

1 Poštedite kćerku verovanja u bajke
Odrasla sam uz bajku “Pojaviće se princ, koji će te spasiti”, “Sačekaj pravu ljubav – to je ono što će te učiniti srećnom”, “Ako nisi udata, ne možeš biti srećna”. Pa, reći ću vam, moja ćerka je već sada eonima iznad mene. Kada je imala osam godina, izjavila je: “Ne znam da li želim da se udam, mama.” To je pravi stav! Jer, ako ne bude želela, zašto bi to morala da uradi? Od malih nogu je učim da pre svega voli sebe. (Pročitajte i… Kako graditi stabilnu vezu? Važne lekcije koje morate naučiti već na početku vaše ljubavne priče)

2 Na vezi mora da se radi
Radimo na nekim stvarima, izjavila je Dženifer Lopez kada je demantovala vesti o raskidu veridbe sa Rodrigezom. I to je realnost svake kvalitetne veze. Da bi opstajala i trajala, na njoj mora da se radi. Potrebno je da se odnos neguje, da se u njega ulaže vreme, emocije, da se razmišlja o partneru i njegovim osećanjima, ali i da se od njega očekuje da čini to isto.

3 Starenje je pitanje stava
Shvatila sam da ne razmišljam o starenju kao takvom, nego o tome kako da ostanem mlada duhom, bezvremena, i snažnog tela. Naravno, u jednom trenutku svako ostari, ali dok se to ne desi, imamo moć sami da utičemo na to koliko ćemo biti jaki. Koliko ćemo fizičke aktivnosti imati. Koliko ćemo raditi. Koliko ćemo aktivno angažovati svoj um, svoj život, svoje telo. O tome sami odlučujemo.

Članak se nastavlja posle reklama

4 Vaša snaga je u onome što vas razlikuje od drugih
Iako zvuči paradoksalno, moje rodno mesto – Bronks, pomoglo mi je da uspem u Holivudu. Bila sam drugačija od ostalih i to je bila moja snaga. Bila sam Dženi iz Bloka, svoja i realna. To mi je oduvek bilo veoma važno. Vodilo me je sećanje na period kada nisam imala ništa. Zato i sada poštujem sve ljude i nikoga ne gledam s visine.

5 Sanjajte velike snove
Dođe trenutak u životu kada primetite da vas ljudi otpisuju. Kada počnete da dižete ruke od svojih ciljeva, jer ste mnogo puta nailazili na zid. Onda pomislite kako možda nije trebalo da sanjate velike snove. A to je gomila gluposti! Jedino što vam stoji na putu do vašeg cilja ste vi sami. Svako od nas biće na udaru zbog nečega – zbog godina, rase, pola ili društvenog statusa. Ali, ne odustajte od onoga što ste zamislili. Pobedite sve prepreke!

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepotaizdravlje.rsTinseltown via Shutterstock