Duda Alapača: Sve ima vreme

by | 16 marta, 2022

“Možete sedeti kod kuće i skinuti višak kilograma.“ – glasio je naslov u novinama. Već na sledećoj strani, sačekao me “narodni recept posle kog dlake više nikada neće rasti“. Depilirajte se kod kuće! Odmah potom i “jedino provereno sredstvo protiv korone“.

Ok, ako “jedino provereno sredstvo“ ne upali, želim da umrem zgodna i bez dlaka na nogama. Kada me za hiljadu godina arheolozi budu iskopali, neka kažu “žene su u ono doba bile izuzetno negovane“. Dajte, molim vas..!

Sve ima svoje vreme. Svaka stvar ima svoje vreme pod nebom. Ima vreme kad se rađa, i vreme kad se umire. I vreme kada se briju noge.

Ne želim da verujem da ovih dana postoje žene koje idu na depilaciju. Ili kod kozmetičara. Da postoje one koje i dalje “rade nokte“, obrve, korekcije. I da im je to stvarno povod za izlazak iz kuće. Ako već moram da izađem, izaći ću da kupim hranu. Ili da odnesem ocu šerpicu pasulja. I nije me mnogo briga da li sam pritom u svom ful izdanju.

Molim vas, poštedite me čudotvornih sastojaka, pompeznih naslova i glupavih vesti ni o čemu. Ovih dana ne želim da znam ko je, kada i kako “izdominirao“. Ovih dana me malo šta može ostaviti bez teksta. Ne zanima me zašto je kosa Dženifer Lopez, zaboga, uvek kao s reklame. Ne zanima me nova modna linija Gvinet Paltrov, kreirana specijalno za kućnu izolaciju. I ne, ne želim da znam kakve će se frizure nositi ovog leta ni koje sandale su apsolutni “must have“.

U vremenu u kome nam je šezdeset ljudi na respiratorima, vi pišete o frizuri žene koja se svakog dana pojavljuje na konferencijama za štampu? Dajte, molim vas. Da li se fenira sama ili je to delo nekog frizera? Ako to radi sama – zašto sama, zar ne može sebi da priušti jedno feniranje..? Ako je frizer – ko je..? Jer, javnost želi da bude obaveštena! Javnost ima pravo da zna.

Pročitajte i… Duda Alapača- Na stranu i strana i sve

Pa dobro. U vremenu u kome javnost želi da zna – više bi mi prijalo da znam šta izvesna doktorka ima u glavi, i da li zaista važi za stručnjaka u svojoj oblasti, od toga koju vrstu i nijansu farbe koristi i da li joj lepše stoji razdeljak sa strane ili po sredini. No, dobro – svi smo odgovorni za neke svoje izbore.

Ako te stvarno zanima kako danas živi ta i ta u izolaciji u svom luksuznom stanu sa svega dve kućne pomoćnice, kako se, avaj, sama fenira, i koliko je dobila za poslednji nastup u Klagenfurtu – okej. Ali ako silno želiš da odeš na nokte, na drugi kraj grada, jer se bez frenča ne osećaš dobro i bez nadogradnje ne možeš da izdominiraš na instagramu – molim te, nemoj. Sačuvaj sebe od nas i nas od sebe. Ostani na gajbi.

Pa ćemo lepo posle, kad sve prođe, i da se šminkamo i da nadograđujemo, i napumpavamo i sve. Neće nokti nikuda pobeći. Jer, što jeste, to je davno bilo. Što će biti, to je davno bilo, što je prošlo, Bog donosi opet. Nekom pamet, a nekom gel lak. Amin.

Tekst: Daniela Bakić