Emili Ratajkovski je objavila knjigu „Moje telo“: „Želim da razjasnim nekoliko stvari“

by | 9 novembra, 2021
Emili Ratajkovski je objavila knjigu

Supermodel Emili Ratajkovski je objavila knjigu, koja predstavlja kolekciju eseja i priča o ženskom telu. 

Ovo nije prvi put da makenenka i glumica Emili Ratajkovski otvoreno priča o teškom odnosu koji je imala, i još uvek ima, sa svojim izgledom. Ona je već nekoliko puta javno govorila o tome koliko puta su je manipulisali tokom karijere, koliko puta je bila zlostavljana, i psihički i fizički. Njena priča je još jedan dokaz da „o knjizi ne treba suditi na osnovu korica“, tj. da žene koje, iz tuđe perspektive, savršeno izgledaju, same mogu imati velike probleme sa odnosom prema sopstvenom telu.

Emili Ratajkovski je objavila knjigu

Baš zato, odlučila je da objavi knjigu pod nazivom Moje telo, u kojoj se, između ostalog, osvrnula i na to kako je izgubila kontrolu nad svojim doživljajem sopstvenog tela i kako je uspela kontrolu da vrati.

Emili je nedavno na društvenim mrežama objavila fotografije pre i nakon porođaja i ponovo je bila na meti komentara. To ju je još više motivisalo da o svemu javno progovori.

Želim da razjasnim nekoliko stvari. Moja karijera je bila i moje prokletstvo i blagoslov, rekla je. Ono što ju je nateralo da napiše knjigu jeste činjenica da je besna na današnje društvo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily Ratajkowski (@emrata)

I dok se svet sve više deklariše kao otvoren i posvećen ravnopravnosti, ipak se i dalje čuje samo muški glas.

Bes je već iskazala u eseju objavljenom u magazinu The Cut prošlog septembra, a onda je još jače podigla glas u novoj knjizi. Kako kaže, bes, koji je počeo kao strah, vremenom se transformisao u snagu.

Pročitajte i… Dženifer Garner – prava istina o postporođajnom telu

Neke vrste besa su opravdane, a neke nisu. Žene ne bi trebalo ničega da se plaše, objašnjava manekenka. Ona je dodala da joj je cilj da ohrabri druge žene.

Zašto sam napisala knjigu i da li sam zadovoljna rezultatom? Pružila sam priliku ljudima da pogledaju stvarnost iz mog ugla. Zamislite kako je to kada nemate mogućnost da utičete na to kako će vaše telo biti prikazano? U kakvom kontekstu. Nesvesno sam dopustila da drugi upravljaju time tokom prve polovine mojih dvadesetih. Danas imam mogućnost da kažem: „Ovo je moja priča, ovo sam ja!“, na mene deluje neverovatno isceljujuće.

lepotaizdravlje.rs Theo Wargo / Staff via Getty Images Entertainment