Ideje za poklon za Dan zaljubljenih: Poklon-savetnica nam je pomogla pri izboru

by | februar 8, 2022
Ideje za poklon za Dan zaljubljenih

Ideje za poklon za Dan zaljubljenih više ne moraju da nam zadaju glavobolje. Poklon savetnica Jelena Todorović Bojović  pomaže ljudima da osmisle i pronađu originalne poklone za svoje najdraže. Zamolili smo je da i nama pomogne oko izbora poklona za Dan zaljubljenih.

Jelena Todorović BojovićJelenina ljubav prema originalnim poklonima javila se još u detinjstvu, kao posledica situacije koja je mnogima od nas poznata: završetak rođendanske proslave, ushićenje tokom otvaranja poklona i na kraju – šest šoljica, dva rama i četiri B.U. seta!

Bolelo me je to što se niko nije potrudio da mi poklonom pokaže da me poznaje. Znala sam da su i ostali morali da se osećaju tako, te sam prvo počela sa smišljanjem ličnih, originalnih poklona za porodicu i najbolje prijatelje i ubrzo je to postala moja ljubav, te više nije bilo ,,običnih“ poklona. Ne volim da pričam o poklanjanju kao o nekoj nauci, ali su se vremenom zaista iskristalisala pravila koja dosledno pratim, rekla je ona.

5 saveta za izbor originalnog poklona

Prvo pravilo: Poklon se kupuje po meri i ukusu osobe kojoj se poklanja, ne prema ličnom ukusu.

Rekla bih da se svaka od nas bar jednom našla u situaciji da mami, sestri ili najboljoj drugarici kupi nešto što je priželjkivala za sebe (na primer, novu torbu ili nakit). Da situacija bude još komičnija, može biti da smo kupile elegantnu torbu ženi koja je sportski tip i koja je nikada neće koristiti.

Drugo pravilo: Skup poklon nije isto što i vredan poklon.

U razgovoru s ljudima često shvatam da imaju uverenje da se jedino skupi pokloni računaju. Po mom mišljenju, to ne može biti dalje od istine. Vrednost poklona meri se jedino emocijom koju izazove kod osobe kojoj ga poklanjamo. Na primer, iskreno ljubavno pismo i foto album sa zajedničkim uspomenama, mogu biti mnogo vredniji nego sat od 300 evra.

Treće pravilo: Kad god je moguće, počni sa pripremom poklona na vreme.

Bićete zahvalni sebi što nećete biti pod stresom i pritiskom kupovine poklona u poslednji čas, a čak možeš i finansijski profitirati, jer možda željeni artikal pronađete na popustu.

Četvrto pravilo: Osluškujte šta osoba kojoj pripremate poklon govori, jer će vam često sama otkriti šta bi bio idealan poklon za nju.

Ovo stalno primenjujem, naročito sa partnerom, porodicom i bliskim prijateljima. Pažljivo osluškujem dok govore, zapisujem njihove želje i potrebe i kada dođe trenutak za kupovinu poklona, ja sam spremna!

Peto pravilo: Ako ste bez ideje šta nekoj osobi možete kupiti na poklon, uzmite list papira i zapišite prvih pet–deset asocijacija na tu osobu (zanimanje, hobi, neostvarene želje, životni san, interne fore…).

Pogledajte spisak i zapitajte se šta je to što bi osobu usrećilo, da li joj možete ostvariti neku dugogodišnju želju ili joj poklonom pomoći da još bolje obavlja svoj posao. Isprobajte ovu jednostavnu vežbu i sigurna sam da ćete u roku od pet minuta znati makar smer u kojem ćete dalje tražiti poklon.

Iz iskustva u radu sa ženama, deluje da je najteže smisliti poklon za partnera. Kažu da se dobre ideje brzo potroše, jer se partneru u toku godine poklanja nekoliko poklona (rođendan, godišnjica, Dan zaljubljenih… ). Ja vam kažem da nema mesta za brigu, jer nam se svima interesovanja, ciljevi i želje stalno menjaju, te da je uvek moguće pronaći poklon u skladu sa onim što je aktuelno. Kako bih vam bar malo olakšala, u nastavku sa vama delim svojih deset favorita za Dan zaljubljenih.

Ideje za poklon za Dan zaljubljenih

1. Digitalni album (@videobox.rs)

U pitanju je prvi digitalni album u Srbiji, u koji se putem USB kabla ubacuju video snimci sa vašim najdražim zajedničkim uspomenama. U ponudi ima 14 dezena, a video snimci se mogu menjati neograničeni broj puta. Sjajan poklon da se prisetite omiljenih zajedničkih uspomena koje nisu u obliku fotografije.

2. Personalizovane figurice (@unikatne.figurice)

Figurice su potpuno personalizovane i izrađuju se na osnovu vaših fotografija. Mogu biti dekoracija na polici zajedničkih uspomena, ali im se može dodati i žica, te da postanu držač za fotografije ili recepte. Pravi izbor poklona za romantične duše.

Pročitajte i… Predlozi za nezaboravan Dan zaljubljenih za singl devojke

3. Ručno oslikana kutija čokolade (@ukus_ljubavi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UKUS LjUBAVI (@ukus_ljubavi)

Iza ovog brenda stoji umetnica koja ručno oslikava čokoladne kutije fotografijom po vašem izboru. Kutija je ispunjena pralinama u obliku srca, a njihovo punjenje je uvek iznenađenje. Kutija, naročito poklopac, mogu dugo ostati kao uspomena ukoliko se čuvaju kako je naznačeno. Idealan poklon za sve ljubitelje čokolade.

4. Personalizovani špil karata (@siva_design)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIva | Design (@siva_dizajn)

Zašto se vaš dragi i vi ne biste našli na mestu kralja i kraljice u špilu karata, baš kako vam i dolikuje? Iva je umetnica koja će vam pomoći da obične simbole na kartama zamenite svojim ilustracijama i učinite da igranje karata bude još zanimljivije. Taman dobijate novu zanimaciju tokom zimskih večeri i novi način raspodele kućnih poslova. Ko izgubi, kuva ručak.

5. Mala kutija velikih stvari koje volim kod tebe (@kreativnirazbojnik)


Predivna, ručno obrađena drvena kutija u koju su ušuškana srca na kojima se nalaze sve slatke sitnice koje volite kod svog partnera (osmeh, mudrost, dušu, optimizam…). Nastavite niz i oduševite ga!

6. Poster ,,šest razloga zašto te volim“ (@cicaprica)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Čiča Priča (@cicaprica)

Evo još jedne ideje za poklon za Dan zaljubljenih. Ovaj personalizovani poster daje vam mogućnost da se osvrnete na osobine i navike koje najviše cenite kod svog partnera, vaše interne šale i najlepše zajedničke uspomene. Sigurna sam da će poster biti uramljen u najkraćem mogućem roku i postavljen na počasno mesto.

7. Lego ramovi (@craftybrick)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crafty Brick (@craftybrick)

Personalizovani Lego ramovi su pravi izbor da na potpuno drugačiji način čestitate praznik partneru. Pozadina se potpuno personalizuje na osnovu priče koju želite da ispričate poklonom, a Lego figurice se prave na osnovu najsitnijih pojedinosti tako da predstavljaju vašu najverniju kopiju.

8. Arch tabla (@ellieandmo)

Deluje mi da je postao trend da fotografije skladištimo u telefonima i da godinama ne odštampamo nijednu zajedničku uspomenu. Arch tabla je divan razlog da se to promeni. Na prednjem delu table se nalazi vaša zajednička fotografija, a na poleđini se može izgravirati citat po želji, vaše ime, važan datum. Pravi izbor poklona za one koji uživaju u podsećanju na zajedničke uspomene.

9. Personalizovani globus (@dreamland_2709)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dreamland 🌍 (@dreamland_2709)

Za sve one koji partneru često govore ,,Ti si moj ceo svet“, a naročito za one koji uživaju da putuju u paru, personalizovani globus je najbolji izbor poklona. Globus se može personalizovati crtežom ili citatom koji je vama posebno drag. Sigurna sam da će poklon izazvati lavinu pozitivnih emocija.

10. Bring Gift Box (@bring_giftbox)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRING poklon paket (@bring_giftbox)

Za sve ljubitelje isprobavanja novih stvari, hobija i iskustava, Bring poklon-paketi pravi su izbor. Partner dobija vaučer koji mu omogućava da izabere jednu od 20 mogućih aktivnosti poput časova ronjena, odlaska u streljanu, kursa kaligrafije, iskustva oslikavanja odeće, obuće ili tašne itd. Na taj način partneru dajete slobodu izbora i uključujete ga u odabir poklona, a to je recept za uspeh.

Nadam se da će vam neki od saveta i predloga poklona služiti u narednom periodu. Ukoliko uživate u smišljanju originalnih poklona ili biste voleli da u tome postanete bolji, pridružite se zajednici kreativnih žena na mom profilu @poklon.savetnica na kojem svakodnevno delim predloge originalnih poklona, pričam o trikovima koji meni pomažu i pokazujem kako da se pokloni kreativno upakuju.

Odnedavno, Jelena je napravila i sledeći korak u radu te je osnovala svoju poklon prodavnicu @poklon.savetnica.shop u kojoj se prodaju najoriginalniji pokloni iz cele Srbije i regiona i koja stalno raste kako biste uvek imale najbolji izbor i uživale u procesu odabira poklona.

Od srca,
Jeca, Poklon Savetnica

lepotaizdravlje.rsKarolina Grabowska via Pexels