Bizarni ljubavni ugovori

by | maj 2, 2013

Nakon potpisivanja predbračnih ugovora, sve više parova odlučuje se na potpisivanje ljubavnih sporazuma, u kojima partnere uslovljavaju određenim klauzulama. Ova vrsta ugovora naročito je popularna u SAD i Velikoj Britaniji.

Klauzule o očekivanjima veze i životnom stilu mogu uključivati i odrednice poput toga koliko će par često voditi ljubav, kako će provoditi slobodno vreme, ali i neke veoma neobične stavke.

Članak se nastavlja posle reklama

Iako većinu ljudi brine gubitak spontanosti, pobornici ovakvih ugovora smatraju da on donosi razne dobrobiti ljubavnoj vezi.

Najbolji način je da, za početak, sastavite ugovor i pridržavate ga se nekoliko nedelja. Do svake stavke treba doći zajedničkim dogovorom. Kompromis je nužan da bi obe strane bile zadovoljne“ ističe seksualna terapeutkinja i bračna savetnica Grejsi Lendis.

Bizarne odredbe ljubavnih ugovora:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Ona ne sme da svira klavir ako je on kod kuće
  • Ona ne sme da nosi odeću zelene boje
  • Ako se žena ugoji preko 80 kg, muž dobija 100.000 dolara
  • Žena se ne sme da se ošiša na kratko
  • Ako je on prevari, mora da isplati pet miliona dolara

Ovakvi ugovori veoma su popularni među poznatim zvezdama. Pa tako, Ketrin Zita-Džouns dobija 2,8 miliona dolara za svaku godinu braka sa Majklom Daglasom, plus pet miliona dolara ako otkrije njegovo neverstvo. Jedna od odredbi Čarlija Šina i Deniz Ričards bila je da, ukoliko jedan partner bude neveran, ovom drugom mora da isplati četiri miliona dolara.

Tekst: Life Content
Izvor: Huffington Post

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: