Flert sa drugim ženama: Ovo znači da je prešao granicu

by | maj 9, 2023
flert sa drugim ženama

Blizak odnos ispunjen poverenjem je, pre svega, ključan. Da li u takvom odnosu ima mesta za flert sa drugim ženama. Otkrivamo za vas.

Bezazleni flert ili nešto više? Kažu da je samo pitanje vremena kada će očijukanje sa drugim ženama prerasti u sledeći korak. Nema potrebe da se osećate loše i da preispitujete da li preuveličavate stvari. Nikom nije prijatno dok naš partner zavodi nekog drugog.

U nastvaku pročitajte šta možete uraditi ako dođe do toga i kako da procenite da li vaš partner zaista ima loše namere.

Članak se nastavlja posle reklama

Flert sa drugim ženama: Ovo znači da je prešao granicu

Bez obzira na sve, važno je da imate samopoštovanje i da, ma šta god bilo, ne pravite scene. Jednostavno nema razloga da se spuštate na taj nivo jer je velika šansa da ćete preterati. A onda ćete vi ispasti kao neko ko preuveličava situaciju.

Pre svega, strpite se dok budete potpuno smireni. Otvoreno porazgovarajte sa svojim partnerom i kažite mu u čemu mislite da greši. Ne vređajte ženu sa kojom ste ga uhvatili da flertuje, već mu objasnite da ne mislite da na taj način treba da razgovara sa nekim drugim, osim sa vama. Vaš partner bi trebao imati razumevanja za vaša poveđenja osećanja i prestati ovo da radi.

Šta kada prijateljica flertuje sa vašim partnerom?

Ukoliko je u pitanju vaša bliska prijateljica, postoji nekoliko razloga koji mogu biti okidač. Pre svega, vrlo je verovatno da je ljubomorna i posesivna u odnosu na vas, a da je vaš parnerom tu samo kolateralna šteta. Vaša drugarica se možda oseća odbačno jer imate tako harmoničnu vezu sa partnerom.

Članak se nastavlja posle reklama

Drugi razlog je klasična ženska zavist i konkurencija. Ako se plašite da bi vam vaš partner mogao biti neveran, neophodno je da porazgovarate sa njom. Najbolje je da kažete šta imate vrlo direktno: „Ne sviđa mi se kako se ponašaš sa mojim partnerom. To me uznemirava i volela bih da to promeniš.“

Flert sa drugim ženama: Kako da znate da je prešao granicu?

  • Otvoreno se divi drugoj ženi. Na primer, „Kako je duhovita, uspešna“. Potpuno je u redu da vaš partner prokomentariše nekog ali obratite pažnju da li na isti način komentariše i neke druge žene ili samo jednu.
  • Ako je u pitanju neko vama blizak, znak za uzbunu je ukoliko počinje da se raspituje o ličnim stvarima vaše prijateljice ili sam podstiče temu o njoj iznova i iznova.
  • Uvek je sređen u blizini druge žene, trudi se da je očara i zasmeje. S druge strane, imate utisak kao da vama ne posvećuje dovoljno pažnje.

Šta kada parner flertuje sa drugima?

Neophodno je da mu skrenete pažnju na to i saopštite mu da vam takav vid komunikacije sa drugim ženama ne prija. Ne prebacujte odgovornost na nekog drugog jer je jedini krivac, nažalost, vaš partner. Budite iskreni i prema sebi i prema njemu, postavite uslove i granice.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko partner i dalje flertuje ili poriče da u tome vidi nešto loše, možda je vreme da nastavite drugim putem. On očigledno ima drugi pojam u vezi koji ne morate da prihvatite.

Na kraju krajeva, ljubavna veza se svodi na dogovor i kompromis. A ako neko ne može da poštuje vaša osećanja i granice, onda je vreme da razmislite da li želite biti u takvom odnosu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Miljana MomirovićChristopher Robbins/GettyImagesPlus