Kako da proživite dugo, seksi leto

by | maj 28, 2010

Buđenje strasti naročito je izraženo u najtoplijem godišnjem dobu. Mnogo činilaca utiče na to da libido raste zajedno s temperaturom.


Članak se nastavlja posle reklama

Leto

 

Svako vreme je dobro za seks, ali dolazak leta najavljuje nove prednosti i mogućnosti. Saznajte da li strast raste zajedno s temperaturom i zašto bi trebalo da odvedete partnera u prirodu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Najbolje vreme za spontanost
Posle niza godina provedenih u školskim klupama, naučeni smo da ljubav tražimo posle juna. Tada smo opušteniji, spontaniji i spremni na svakakva iznenađenja. I spontanost je svakako politika koje bi trebalo da se pridržavate. Kada svog partnera (ili on vas) držite u iščekivanju raste nivo dopamina, hormona povezanog s uzbuđenjem, pa je i seksualna privlačnost među  partnerima veća.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Leto

Članak se nastavlja posle reklama


Veća temperatura, više želje
Većina nas iskusila je izuzetno niske temperature proteklih meseci, pa smo više nego spremni za toplo vreme. Izloženost suncu podstiče lučenje dopamina i serotonina, koji jačaju libido. A s obzirom da su dani sve duži i duži, pozitivan učinak sunca biće još izraženiji. Iskoristite letnju dugodnevicu 21. juna, i 15 sati sunčevog svetla upotrebite s partnerom na najbolji mogući način.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Devojka Seks je intenzivniji
S dolaskom lepog vremena seks ne morate da ograničite na udobnost i toplinu sopstvenog kreveta. Prednosti seksa u prirodi su brojne i uključuju sva čula. Osetite miris cveća, lagani povetarac na koži ili meku zemlju pod telom. Ovi novi stimulansi čine seks duhovnim i telesnim iskustvom.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Spontanost nastupa
Kupanje i brčkanje u vodi prijatne temperature, čak i kada traje 30 minuta, čini ljude otvorenijima i spremnijima za prihvatanje novih situacija. Sama činjenica da ste na otvorenom prostoru menja vaš pogled na stvari. Sunce suzbija nivo melatonina, pa ste budni, otvoreniji za nove ideje i spremniji da istražite nove teritorije. Ovaj kreativni zamah možete da iskoristite i u spavaćoj sobi. Provedite neko vreme na suncu i bićete spremni da zapalite iskru strasti. Probajte seks bez poljubaca ili jednostavno preskočite predigru – nemojte se plašiti da isprobate nove stvari.

 

Oslonite se na nos
Žena podsvesno može da oseti da li se muškarac interesuje za nju ili ne samim stajanjem u njegovoj blizini, tvrdi jedno nedavno istraživanje. Zainteresovani muškarac kroz lojne žlezde pušta hemikalije, koje ženin mozak u trenutku dekodira kao seksualni interes. Žensko čulo mirisa još je intenzivnije tokom leta i to zbog dodatne vlage u vazduhu. Zato ste upravo tada u najboljoj poziciji da prepoznate onog koji želi da vam bude samo prijatelj, ali i onog s kim možete da ostvarite nešto više.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Atraktivan izgled
Toplo vreme znači da ne morate previše da se trudite kako biste izgledali atraktivno – verovatno su vas temperature već naterale da obučete kratku i providnu odeću. Samo nemojte da preterate s otkrivanjem kože. Svi volimo da otkrivamo nove stvari, pa pokazivanje celog tela odjednom može da demotiviše.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Press.

Tagovi: