Želite eksplozivan orgazam? Evo kako pronaći G tačku i kako je stimulisati!

by | februar 1, 2023
Kako pronaći G tačku

Otkrivamo vam trikove kako pronaći G tačku, kako je stimulisati i pomoći ženi da dostigne orgazam!

G-tačka („ji”, g tačka) je dobila ime 80-ih godina prošlog veka u čast nemačkog ginekologa Ernsta Grafenberga. Gde se nalazi jedno je od najintrigantnijih pitanja koje zabrinjava mnoge muškarce, ali i žene. Na kraju krajeva, stimulacija „tačke zadovoljstva“ može kod žene probuditi nezaboravan orgazmički osećaj.

Kako pronaći G tačku i gde se tačno nalazi?

Iako su mnogi čuli za mušku G tačku, ne uspevaju svi da je pronađu. Iz tog razloga, neki ljudi čak sumnjaju u njeno stvarno postojanje. Međutim, sa ženskom G tačkom to nije slučaj- znamo da postoji. Ipak, teškoće unjenom pronalasku javljaju se jer:

Članak se nastavlja posle reklama

– tačka „ji” se obično nalazi na dubini od 3 do 5 cm od ulaza u vaginu, pa je teško otkriti tokom manipulacija;

– pošto se G-tačka nalazi na prednjem zidu vagine, teško je da je pronađu čak i ginekolozi

– prilikom predigre svoju pažnju muškarci uglavnom usmeravaju samo na zadnji zid vagine;

Članak se nastavlja posle reklama

– veličina Grafenbergove tačke je vrlo mala – od samo 1 do 3 cm.

Na dodir, ovo područje liči na mali pečat, koji je u neuzbuđenom stanju gotovo neprimetan. Pored toga, nalazi se pored bešike i sakriven je u zadebljanju nabora (preklopljeni prednji valjak). Ovaj valjak je glavna prepreka na putu do željenog cilja. Zbog toga većina žena i muškaraca nije sigurna da zna gde je G tačka .

Članak se nastavlja posle reklama

Kao što je gore pomenuto, pronalaženje G-tačke je ponekad veoma teško, ali je vredno toga. Za početak, muškarac treba da se opusti i uzbudi ženu, jer će se u ovom slučaju tačka „ji“ povećati i postati opipljivija. Duga preliminarna milovanja će pomoći da se to postigne. Njihovo trajanje treba da bude više od jednog sata. U proseku, tačno ovoliko vremena je potrebno da se „probudi“ tačka „spavanja“ kod žene. Dobra predigra pre seksa može trajati isto toliko.

G-tačku možete stimulisati prstima, penisom, vibratorima

Lagani, jedva primetni dodiri po rukama, ramenima, vratu i usnama „razbudiće“ baš to mesto kod žena. Takođe se može „probuditi“ od laganog disanja iza uha, poljupca u poplitealnu regiju, dodirivanja stopala, milovanja unutrašnje strane butina…

Članak se nastavlja posle reklama

Zatim prstima pokušajte da napipate mali tuberkul na prednjem zidu vagine, blizu pubične kosti, na dubini od oko malog prsta. Ovo područje je malo grubo, na dodir pomalo podseća na guščju kožu. Ako se sve uradi kako treba i nađe se željena tačka, partner će prvo osetiti blagu iritaciju mokraćnih kanala, koja se zatim razvija u prijatne, svetle i jake senzacije.

Sama žena takođe može sama da pronađe takvu tačku. Možete početi proučavanjem sopstvenog tela, a zatim preći na stimulaciju zone G. Čak i ako ne stignete do željene tačke, možete pretpostaviti po talasima predorgazmičkih konvulzija koji se približavaju da je još uvek imate. A onda to pokažite svom čoveku. Rado će vam pomoći da se osećate kao kraljica ove noći

Članak se nastavlja posle reklama

Kako masirati G tačku

Masaža ne samo da vam omogućava da istražite osetljivost žene, već i pomaže da se oslobodite negativne energije i stresa. Nakon što je žena potpuno opuštena i dovoljno uzbuđena, možete preći na unutrašnju masažu. Najudobniji položaj za dovođenje partnera do orgazma izgleda ovako: partner leži na strani, a žena leži na leđima.

Prilikom masiranja tačke „ji“, partner mora da obrati pažnju i na usne, bradavice i klitoris svoje dame. Kombinujući milovanja, možete postići bolje uzbuđenje žene.

Muškarac ubacuje svoj kažiprst i srednji prst u vaginu do dubine od 3-5 cm. U ovom slučaju, palac je na klitorisu. Ova pozicija ruke daje partneru mogućnost da istovremeno stimuliše i G tačku i klitoris, pružajući dami dvostruko blaženstvo.

Članak se nastavlja posle reklama
Stimulacija G tačke tokom seksualnog odnosa

Da bi se uticalo na ovu tačku tokom seksa, biraju se seksualni položaji koji obezbeđuju najbliži kontakt između muškog penisa i prednjeg zida vagine. Za ovo, klasični seks – „misionarska“ pozicija – nije pogodan. Voditi ljubav da biste stimulisali G tačku najbolje je u položaju „žena na vrhu” („jahač”) ili „muškarac iza” („pseći stil”).

U položaju „jahača“, partner je okrenut prema muškarcu i pravi klizne pokrete vagine duž penisa. Mogu biti različite, uključujući i kružne. Svrha takvih pokreta je pronalaženje najosetljivijeg područja.

Uz znake sreće, potrebno je da promenite pravac i jačinu udara. U ovom slučaju, muški penis mora da vrši pritisak na prednji zid materice žene. Pored toga, u seksualnoj „Kama Sutri“ postoje i druge poze za stimulisanje G tačke: „fuzija“, „nazad partneru“, „noge gore“ itd.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i zdravljeLuckyBusiness/iStock/Getty Images Plus via Getty Images