Koliko treba da traje poljubac u ponoć?

by | decembar 30, 2021

Neko će samo „cmoknuti“ supružnika, neko momka ili devojku, a neko će se poljubiti sa potpunim strancem u klubu.

U anketi sprovedenoj među 500 osoba koje su odgovarale kako treba da izgleda savršen novogodišnji poljubac, ispostavilo se dužina poljupca zavisi od toga koliko poznajemo drugu osobu.

Ako se ljubite s nekim koga ste prvi put videli na zabavi – 61 odsto ispitanika smatra da taj poljubac ne treba da traje duže od 7 sekundi.

Članak se nastavlja posle reklama

Tri meseca zabavljanja je dovoljno da procenite koliko treba da traje poljubac, a 23 odsto ispitanih smatra da par koji je na početku veze treba da se ljubi onoliko vremena „koliko im treba da požele da odu u drugu sobu“.

Oko 19 odsto ispitanika bilo je nešto konzervativnije i za takve partnere „odredilo“ 12 minuta kao idealan interval za trajanje poljupca.

Novogodišnji francuski poljubac je opravdan za 36 odsto ispitanika, za 34 odsto nije, ako se radi o žurci gde ima puno sveta. Preostalih 30 procenata smatra da treba da držite zatvorena usta i „ponašate se pristojno“.

Članak se nastavlja posle reklama

Čak 58 procenata smatra da je scenario „prvo poljubac, a onda seks“ prihvatljiv samo ako ste za doček sami, nikako na javnom mestu.

Harbucks/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: